Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

A szerelem étkei: sáfrányos csirke narancsszósszal (ZARDA PALAU)

Visztlát tél, szevasz tavasz!

A tavasz beköszöntét március 25-től május 1-ig szerte a világban ünnepek jelzik. Aphrodité, a szerelem istennője április 1-jén tartotta legfontosabb ünnepét.

Elsősorban a szerelmesek örülnek a jó időnek,   a szabadtéri randiknak. S hogy a gasztronómia is kivegye részét a szerelem öröméből, álljon itt most egy korabeli étel mai változatban elkészítve, mely ideális egy romantikus légyott menüjeként.

Tipp: ha az estét ugyanolyan kellemesen akarjuk befejezni, mint ahogy elkezdtük, érdemesebb okosan enni, mint jól bevacsorázni. Fontos, hogy a főzésre fordított energiák ne hiányozzanak a későbbiekben.
Ezért ideális étel a Zarda Palau (pisztáciás-sáfrányos csirkemell narancs szósszal), mely eredendően Afganisztánból származik . Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mégis ízletes és jó hangulatot teremt.

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 2 db negyedbe vágott csirkemell
  • 1 kk sáfrány
  • 4 dl csirke alaplé
  • 50 g pisztácia
  • 50 g mandula
  • 50 g kesudió
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 ek. barna cukor

Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd beletesszük a csirkemelleket, és mindkét oldalát aranysárgára pirítjuk. Fűszerezzük sóval, és 1 kk. sáfránnyal. Ezt követően felöntjük 4 dl alaplével, és fedő alatt, lassú tűzön 40 perc alatt puhára pároljuk.
Ezalatt elkészítjük a naracsszószt, és kevés olajon megpirítjuk a pisztácia-mandula-kesudió magvakat. (5 perc).
Narancs öntet: Kevés vízben feloldjuk a barnacukrot, hozzáadunk 1 narancs reszelt héját, és egy fél naracs levét, majd az egészet sűrű sziruppá főzzük. Köretként rizst kínáljunk hozzá.

Tálalás: A csirkedarabokat a rizs tetejére rendezzük, meglocsoljuk a csirkelével és a narancssziruppal, és köré redezzük a pirított magvakat.


Sáfrány:   igazi afrodiziákumnak számító fűszer. Már az asszírok, a főniciaiak és görögök is használták levesek, mártások színezésére, ízesítésére. Serkenti a vérkeringést. Nagyon drága fűszer, 100 000 sáfrányvirágból lehet 450 g sáfrányt kinyerni. Szerencsére nagyon intenzív ízvilága miatt már 1 kk-nyi mennyiség is elég egy 4 fős menü elkészítéséhez.
“Hagyományosan sáfránnyal ízesítik Spanyolországban és Iránban a rizsételeket, mint a paella és a piláf. A milánói rizottó is sáfránnyal készül.  Az indiaiak bizonyos currykben használják.”  (wikipédia)
 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next