Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Édes csábítás: gyereknapi muffin

Ritkán teszek közzé desszert receptet, de a gyereknap közeledtével, nincs az  az

édesanya, aki ne készítene szívvel-lélekkel valami édes finomságot a gyerekeknek, unokáknak.

Three tasty muffin with chocolateTudtátok, hogy ez a nemzetközi ünnep Törökországból ered? Ott ünnepelték meg először 1920-ban, azóta általában június 1-e hivatalosan is a gyerekek nemzetközi ünnepe. Magyarországon 1931 óta tartjuk, május utolsó vasárnapján.

Számos finomság készíthetünk ilyenkor, az én választásom most mégis az ezerarcú muffinra esett. Ezerarcú, mert mindenki kedvére ízesítheti, lehet csokoládés, vaníliás, epres, áfonyás, díszíthetjük színes cukormázzal, tejszínhabbal, de akár gyümölcsökkel is.

Ha nem gyereknapra készítjük, tökéletes vendégváró falatként jöhet szóba a sós változata, nagyon ízletes a camabertes, gombás, kecske sajtos, tonhalas muffin is.

Csokoládés muffin recept

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg vaj,
  • 15 dkg cukor,
  • 2 ek baracklekvár,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 5 dkg kakaópor,
  • 5 dkg tört étcsokoládé

Elkészítése:

Rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető. A hozzávalókat pontosan kimérjük, majd néhány mozdulattal egy mély tálban elkeverjük. A kapott masszát zsiradékkal kikent vagy papírformával kibélelt muffin sütő tepsibe kanalazzuk (csak a forma 3/4-ig töltsük meg,hogy legyen helyük “nagyra nőni” a sütőben), majd 180 fokra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt készre sütjük. Hogy egészen biztosak legyünk abban, hogy megsültek a muffinjaink, tűpróbával ellenőrizhetjük.


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next