Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Fülemüle csárda, a villánykövesdi csoda

A villánykövesdi csoda

Igazából nem is csoda, de már annyira elszoktunk attól, hogy ilyen kifinomult és magasan preferált gasztronómiai élményben legyen részünk, hogy az már csodaszámba megy.

Köszönhető mindez Ledő Balázsnak,a villánykövesdi Fülemüle csárda tulajdonosának, aki végtelen szerénységgel és szakmai alázattal  vezeti éttermét, valamint annak az EU-s kezdeményezésnek, aminek célja, hogy a helyi termelőket összehozza a helyi éttermekkel. Ennek érdekében a térség termelői egy adatbázisba kerülnek nyilvántartásra, nagyon szigorú kritériumok alapján. Ki, mit tud termelni, milyen mennyiségben, milyen kiszerelésben, stb., és ami talán a legfontosabb, hogy ki mennyire megbízható. A programban részt vevő éttermek vállalják, hogy legalább három termelőt választanak ki a listából, és azokkal szerződnek. Így jön létre az a minőségi gasztronómia, aminek az alapja, helyi termelők, helyi gasztronómia.

A kezdeményezés teljes összhangban van azzal a trenddel, hogy a házias konyha alapjai reneszánszukat élik a mai magyar gasztronómiában. Előkerülnek a népi receptek, amiknek sokszor újragondolt verziójával találkozhatunk az elegánsabb éttermekben, de nem ritka az sem, hogy az eredeti autentikus receptekhez ragaszkodnak a kisebb konyhák chefjei.

A Fülemüle csárda hűen tükrözi a sváb és bajor hagyományokat. A falakat díszítő tapéta egyedi megrendelésre készült, régi sváb családi fotókat montázsoltak össze. Az ételek hozzávalóit a programhoz kapcsolódva a környékbeli termelőktől szerzik be, úgy mint, a túrót, tejfölt, sajtot, és húskészítményeket. De saját fűszerkerttel is rendelkeznek, innen biztosítják a mindig friss zöldfűszerek beszerzését. Zöldségek kérdésében pedig a megyeszékhelyen található piac a fő beszerzési forrás. Ezáltal biztosítható a remek sváb konyha és az állandó minőség!

Nem bántuk meg, hogy erre a helyre esett a választásunk, ezt bizonyítva álljon itt a végig kóstolt menü sor, és néhány fotó az ételekről:

IMG_4220

Menü:

·         füstölt finomságok helyi termelők éléskamráiból házi kemencés burgonyás kenyérrel, saját kerti     zöldségekkel
·         spárgakrém leves (szezonális)
·         folyami szürke harcsa zsenge zöldborsó pürével, és baconba tekert spárgával
·         rozmaringos kacsacomb lila káposzta pürével, újburgonyával
·         hozzá folyékony gyümölcs (kézműves egy őstermelőtől).

Fülemüle ételek

Természetesen a teljes gasztronómiai élményhez szervesen hozzátartozik az ételekhez illő borfogyasztás. Az étterem kínálatában számos villányi borász kínálata megtalálhat.

Értékelés: 5/5

Pontos cím: 7772, Villánykövesd, az 5707-es út és az 57132-es út kereszteződésében található.

(GPS: É: 45.87801; K: 18.44420)

Honlap: www.fulemulecsarda.hu

Hely: Villánykövesd, Magyarország


One Response to Fülemüle csárda, a villánykövesdi csoda

  1. Irháziné Majoros Katalin

    Ebben a menűben minden benne van ami magyaros és amit szeretek. 😀

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next