Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Nyárbúcsúztató piknik amerikai módra, hamburgerrel

 

Hamburger

Bár az idei nyár nem kényeztetett el minket a jó idővel -erre mondják, hogy idén szerdán négy és öt között volt nyarunk., azért megérdemli, hogy stílusosan búcsúztassuk, s erre nem is lehetne tökéletesebb alkalom egy baráti körben eltöltött kerti grill partinál. Annál is inkább, mert jövő héten már iskola, stresszes időszak lesz ez mindenki számára.

S ha már grillezünk, mi most egy hamisítatlan amerikai partit képzeltünk el, aminek elengedhetetlen része a hamburger. A hamburger legfontosabb eleme pedig a jó hús pogácsa. Tapasztalataink alapján célszerű vegyesen, marha és sertés hús felhasználásával készíteni, így jobban összeáll a pogácsánk. Fontos, hogy csak jó minőségű húsokat használjunk, ne legyen zsíros, mócsingos, a javaslatunk marha hátszín és sertéscomb keveréke.

Hozzávalók:

A húspogácsához:

  •  50 dkg sertés darálthús
  • 50 dkg marha darálthús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás (csak a sárgája)
  • 2 tk pirospaprika
  • 2 tk kömény
  • 2 ek mustár
  • bors
  • 6-8 hamburger zsemle
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 db kígyóuborka
  • csalamádé
  • tetszés szerint: bacon, cheddar sajt, márványsajt, gorgonzola
Elkészítés:

A vöröshagymát felaprítjuk, és az apróra vágott hagyma darabokat a kétféle darálthúshoz keverjük. Hozzáadjuk a két tojássárgáját, és a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk, és a hozzávalókat jó alaposan összekeverjük.

Célszerű akkora húspogácsákat formázni belőle, amekkora a hamburger zsömlénk átmérője.

Tipp: A hús pogácsánkat alaposan töményítsük össze, ezáltal a sütésnél nem törik szét. A kész hús pogácsákat sütés előtt legalább 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy az ízek ezáltal jobban összeérjenek.

 Sütés:  a húspogácsákat 2-2 percig süssük mindegyik oldalon, majd 5 percig pihentessük.

A hamburger zsemléket ketté vágjuk, és a grill sütőn kissé átmelegítjük, majd pár pillanattal később már kezdjük is rétegezni a hozzávalókat. Legalulra egy levél jégsalátát, arra mehet a húspogácsa, majd tetszésünk, ízlésünk illetve fantáziánk szerint a többi zöldség. Mi mindig teszünk bele egy-egy szelet ropogós bacont, és a tetejére valamilyen finom sajtot, nekünk a gorgonzola lett a kedvencünk.

 Kísérletezzünk!

 S végül hadd gratuláljunk innen is Barbarának, aki az esküvői blog oldal szerzője, múlt szombaton megtartott esküvőjéhez! Csodásak voltatok, ha visszajöttetek a nászútról, várjuk élménybeszámolódat a szertartás megható pillanatairól, és a festői Máltáról, ahol a nászutatokon voltatok.

menyasszony+koszorús fiúk

 

 

 


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next