Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Olaszul frittata, Iránban kookoo!

Padlizsános, sonkás-gombás frittata

Most, hogy a “bundáskenyér minden mennyiségben” mánia kezd egy kicsit alábbhagyni, gondoltam, érdemes a tojások felhasználásának valami új módját is kipróbálni. Tojás, szinte mindig van otthon, laktató és egészséges. Fantasztikus előnye, hogy rengetegféle képen variálható

Ha tojás, mindenkinek a tojásrántotta jut először eszébe. Ezt még a konyhai antitalentumok is el tudják készíteni, de ha valami többet szeretnénk kihozni belőle, akkor érdemes a rántotta olasz verzióját, a frittatát elkészíteni.

frittata1

Az eredeti olasz frittata a hálaadás egyik meghatározó étele volt, hús nélkül készítették. Mára, már a nemzetközi konyha egyik alap étele lett, amit készíthetünk zöldséggel, tenger gyümölcseivel, sonkával, kolbásszal, virslivel. Ízlés szerint. Elkészítése abban különbözik a rántottáétól, hogy ezt sütőben készítjük el. Bár az elkészítési ideje ezáltal tovább tart (30 perc), de nem igényel figyelmet, és nagyobb társaság számára is könnyen elkészíthető.

frittata2

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db padlizsán kockákra vágva
  • 1 db apróra vágott vöröshagyma
  • 10 dkg pulyamell sonka
  • 10 dkg gomba
  • 2 fej paradicsom felszeletelve
  • só, bors, paprika, a díszítéshez apróra vágott medvehagyma

frittata3

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amíg a sütő melegszik, kevés olajon megpároljuk padlizsánt, és a hagymát.A tojásokat egy tálban villával felverjük, mintha rántottát szeretnénk készíteni, fűszerezzük sóval, borssal. A megpuhult padlizsánokat, a felvert tojást, és a felszeletelt sonkát

A tetejére rátesszük a felkarikázott paradicsomokat.  A serpenyőt sütőbe helyezzük és 30 percig sütjük.

Tálaláskor megszórhatjuk pirospaprikával, és medvehagymával.

Tálalhatjuk melegen, de az igazi ízét szobahőmérsékleten kapjuk. Fontos tudnivaló, hogy a frittatába sütése során extra folyadék nem kerülhet, ezért, ha  párolt zöldséget teszünk hozzá, azt a párolás után szűrjük le, illetve a tetejére szánt paradicsom karikákat már egy órával a sütés előtt karikázzuk fel, és hagyjuk “száradni”.

Érdekesség: Iránban, tényleg kookoo-nak hívják.

Tipp: serpenyő helyett muffin-formában is megsüthetjük, kítünő reggeli, de a hozzáadott alapanyagoktől függően kítünő ebéd, vagy vacsora is lehet.


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next