Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Napfény, vízpart, lángos

A klasszikus fokhagymás, vagy sajtos, tejfölös, sajtos-tejfölös, bolognai….és még számos variáció létezik (kolbászos, káposztás, juhtúros) ebből a tipikus nyári strand kajából.

Szinte nincs is olyan ember, aki még ne kóstolta volna ezt, a magyar konyha hagyományos lepényét, ami lágy kelt tésztából készül, és igazi nyári kedvencé vált. Már ha csak rágondolunk, szemünk előtt megjelennek a balatoni strandok vendéglátó egységei.

lángos

És ha mégse tehetjük meg, hogy elutazzunk, hozzuk házhoz a nyári élményeket! Készítsünk tökéletes lángost házilag. Mint minden étel elkészítésénél, itt is fontos a minőségi alapanyag.  Lángos esetén ez elsősorban a jó minőségű lisztet és friss étolajat jelenti.

Azért is érdemes az otthoni elkészítését kipróbálni, mert tökéletes kiegészítője lehet egy nyári grill party-nak. Ezzel a viszonylag olcsó, ám annál finomabb étellel elkáprásztathatjuk a vendégeinket, arról nem is beszélve, hogy vegetáriánus vendégeink sem csak a szokásos rántott sajt étel kínálatot kapják.

Elkészítése igazán egyszerű, bár a kelesztés miatt kicsit idő igényes.

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 3 evőkanálnyi olaj
  • 1 kocka élesztő
  • 2 dl tej
  • 1-1 csapott evőkanálnyi cukor és só

Elkészítése:

Az élesztőt 1 csapott evőkanálnyi cukorral és a kb 2 dl. langyos tejjel összekeverünk, majd az egészet letakarva, kb 10  perc alatt felfuttatjuk.

Az 1 kg lisztet egy mély tálba öntjük, majd hozzá keverjük a  felfuttatott élesztőt, és a sót. ezt követően lassú kéz mozdulatokkal összekeverjük, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy egy lágy tésztát kapjunk.

1 órán át kelesztjük, majd kis gombócokat formázunk belőle. Ezeket egy belisztezett nyújtódeszkára tesszük, és letakarva további 15 percen keresztül kelesztjük, majd a megkelt gombócokból lángost formázunk, a széleit kinyújtva.

Végül, forró olajban aranybarnára sütjük a lángosokat. Alaposan lecsöpögtetjük és melegen, ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.

 


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next