Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Egy falatnyi Ázsia

Ázsia íze – Teriyaki szósz

Ezen a gyönyörű, hosszú hétvégén -ahol sorra dőltek meg a melegrekordok-, mi ismét családi ünnepet, ezúttal születésnapot tartottunk. ( Happy birthsday, Nessa!) Ilyenkor, szeretek valami különlegesebb étellel is előrukkolni, és most, arra gondoltam, hogy egy csipetnyi ázsiai hangulatot csempészek a menü sorba.
Igazából, már régóta szerettem volna ezt a szószt kipróbálni (pontosan azóta, hogy a kedvenc éttermemben teriyakis lazacot ettem, és valami mennyei volt az íze), de sajnos mindenhol nagyon drágán láttam árulni, egészen péntekig, amikor elfogadható (pár száz forintos) áron bukkantam rá az egyik bevásárló központban.
 
Házilag is elkészíthetjük, ez a hagyományos japán szósz az alábbi összetevőkből áll: szójaszósz, mirin (azaz édes rizsbor) és barnacukor, de az egyszerűség és a standard  minőség érdekében, inkább készen vegyük meg. (Arról nem is beszélve, hogy viszonylag kevés embernek akad az útjába egy-egy ázsiai bolt, ahol a szósz elkészítéséhez szükséges összetevőket beszerezhetnénk.)
csirke tál
A csirke elkészítése végtelenül egyszerű,  a lényeg, hogy már előző este tegyük bele a csirkecombokat a mártásba, hogy az éjszaka során jól átjárja a csirkecombokat a teriyaki szósz íze. 180 fokos, előmelegített sütőben, gyakori locsolgatás mellett addig süssük, amíg szép fényesre nem sül. Kerti grillezéshez is ideális.
(a teriyaki jelentése “fényes rostonsült”, és valóban, nagyon szép fényes lesz a csirkecombok külseje a szósztól.)
szósz

 

Én kapros-joghurtos zöldsalátával tálaltam, de a jázmin rizs is nagyon passzol hozzá. Ha másfajta ázsiai ízeket is szeretnénk kipróbálni, érdemes elmenni a Vásárcsarnokban található Ázsiai fűszerek boltjába, ahol mindenféle ázsiai fűszer, szósz, tészta, stb. kapható. 

Vásárcsarnok, Budapest, Vámház krt. 1-3.
Az ázsiai ételek, bár nagyon finomak, hihetetlen magas kalória tartalommal rendelkeznek. Már kis adag elfogyasztásával is rengeteg energiát juttatunk a szervezetbe, köszönhetően a magas cukor, és méz tartalomnak, ezért csak mértékkel fogyasszuk! Jön a strand szezon! :)
Fürdőruhák az Amoena Mia 2012-es kollekciójából.
Megvásárolható: 1091 Budapest, Üllői út 15.
fürdőruha1
…és még a Vásárcsarnok is útba esik, hogy egy kis ázsiai alapanyagért beugorjunk.
fürdőruha2

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next