Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Eljegyzés extrákkal

… és burgundi szarvassal

Valentin-napon nem is lehetne aktuálisabb cikk, mint egy eljegyzésről szóló beszámoló.

Az eljegyzést a házasság előszobájaként is szokták nevezni. Ma már kisebb a jelentősége, mint korábban, …

mégis nagyon örömteli pillanat minden szülő számára. Nálunk szenteste történt meg a bejelentés, miszerint Dávid megkérte Barbara kezét, és szeretnének mihamarabb összeházasodni.

burgundi szarvas

Az első sokk után -mert azért lássuk be, minden szülő életében ez talán az egyik legmeghatóbb pillanat- már lázasan merültünk el a részletekben, és kezdtük meg a nagy nap szervezését.

lufi eljegyzés

Első lépés az eljegyzés megszervezése volt, a helyszín és az időpont kiválasztása. Miután még a szűk család is elég népes, hisz a testvérek, és azok párjai is meg voltak hívva, célszerűnek látszott olyan helyet választani, ami mindenki ízlésének megfelelő. Így esett a választás a mostanában oly népszerű korlátlan étel-ital fogyasztást kínáló étteremre. S a választás jónak bizonyult, hisz egy igazán kellemes ebédet tölthettünk el együtt. A két család kicsit jobban megismerte egymást, s a végén már kötetlenül beszélgetve a kedvenc gyerekkori történetek is előkerültek. Az ebéd fénypontja az eljegyzési torta felszolgálása volt, ami alatt igen meghatóan csendültek fel a Szívből szeretni dal akkordjai. A nap zárásaként a fiatalok este már a bővebb baráti társasággal ünnepelték meg életük egyik legfontosabb döntését.

Miután egy esküvő mindenki életében az egyik legnagyobb dolog, érdemes alaposan végiggondolni a részleteket. Ezen apropó kapcsán, hamarosan új rovat indul az oldalon, Baba esküvői tippjei címmel. A rovatban Barbara írásait, ötleteit olvashatjátok, aki megosztja veletek személyes gondolatait a jeles nap előkészületeiről.

eljegyzés2 eljegyzés1

Többek között ez a finom, s sokak által kedvelt étel is szerepelt az eljegyzési ebéd részeként.

Burgundi szarvas burgonya fánkkal és áfonyával

Hozzávalók: 

  • 1 kg szarvascomb
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 dl hús alaplé
  • 2 dl burgundi vörösbor
  • 3 dl barnamártás
  • 1 dl olaj
  • babérlevél, kakukkfű, só és bors
  • áfonyalekvár
Elkészítés:

A húst nagyobb kockákra felszeleteljük (3×3 cm).
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd amikor már majdnem jó, hozzáadjuk a felaprított fokhagyma gerezdeket is, és további egy percig dinszteljük.
Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket (répa, zeller) és fűszerezzük pici sóval, borssal, 3-4 szem babérlevéllel és csipetnyi kakukkfűvel.
Felöntjük a hús alaplével, a burgundi vörösborral és a barna mártással (használjunk kész barna mártást, mert az is nagyon finom, ha házilag akarjuk elkészíteni macerás és nagyon idő igényes, akár 4-5 óráig is eltarthat.
Ebbe a lébe tesszük bele a felkockázott húst és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. (kb. 2,5-3 óra)
Mikor már puha a húsunk, a húst kivesszük egy szűrő segítségével a léből, botmixerrel a megfőtt zöldségeket simára eldolgozzuk, ezáltal egy sűrű mártást kapunk.
Ebbe a mártásba helyezzük vissza a húst.

Köretként burgonya krokett, burgonya fánk illik hozzá, és ami elmaradhatatlan részese, és ami az igazi ízharmóniát adja, az az áfonyalekvár!



Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next