Szeptember elseje évek óta több ezer család életében az iskola kezdést jelenti. A gondos szülők szendvicsek százait készítik el az iskolába járó gyermekeiknek évente. Manapság már a könnyű elkészíthetőség mellett egyre fontosabb szempont lett az egészségtudatosság.
Tudta?: A középiskola végéig legalább 2000-2500 szendvicset készít el az a szülő, akinek a gyermeke idén szeptemberben kezdi az első osztályt.
A tökéletes, gyerekeknél is bevethető szendvics egyszerű, de jól összeválogatott, minőségi alapanyagokból készül, szinte percek alatt. Manapság már az sem mellékes, hogy mik az összetevők, hiszen a felgyorsult világban a tudatos táplálkozás az egészséges életmód alapja. Ugyanakkor az is fontos szempont, hogy ne drága vagy nehezen beszerezhető alapanyagok tegyék változatossá az ételt.
A dietetikusok szerint szárnyasból készült felvágott akár minden nap kerülhet a gyerekek tányérjára, hiszen zsírszegény és fehérjében gazdag. Főként a pulykahús ajánlott, amely a többi húsfélével összehasonlítva nagyobb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek segítik a szív- és érrendszer védelmét. Emellett a szendvicsekről a zöldség sem hiányozhat, de ez sajnos gyakran a tányéron marad. Bizony találékonynak kell lennie a szülőnek, hogy ezt az alapanyagot is belecsempéssze a gyerek szendvicsébe.
Ezért születtek meg ezek a receptek, –köszönet a Gallicoopnak-, amelyeknek nem lehet ellenállni. Még a válogatós srácoknak is jobban esik az így elkészített falat!
A kreatív szendvicsek készülhetnek otthoni reggelire vagy meglephetjük csemetéinket a közös családi vacsikor, de az angry birds és a kis pillangó az uzsonnás dobozba is befér. Ha a gyermeked büszke tízóraijára az osztálytársak és az ő anyukáik is kedvet kaphatnak az egészséges és kreatív szendvicsek készítéshez!
Pulykamell sonkás-rukkolás wrap
Fotó: gallicoop.hu
Hozzávalók:
- 1 db wrap
- 8 dkg Gallicoop pulyakmellsonka
- 2 ek krémsajt
- 2 nagy, vékony szelet ementáli sajt
- 1 marék rukkola
A wrap egyik oldalát megkenjük a krémsajttal, ráhelyezzük a sonka szeletek, majd a sajtot. Megszórjuk a rukkolával, és feltekerjük. Kettévágva fogyasztjuk.
Paradicsomos-pulykamell sonkás leveles tészta falatok
Fotó: gallicoop.hu
Hozzávalók:
- 1 db előre kinyújtott levelestészta
- 1 doboz Gallicoop szárnyas sonkamix
- 4-5 db közepes méretű paradicsom
- 1 marék bazsalikomlevél
- 15 dkg reszelt sajt
A levelestésztát a sonka méretével nagyjából megegyező kockára vágjuk. A paradicsomot felkarikázzuk. Ráhelyezzük a tésztára a sonkát, egy szelet paradicsomot, reszelt sajtot és bazsalikomot. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
A receptekért köszönet: