GÖRÖG TEPSIS PULYKA
Sokáig idegenkedtem ettől az ételtől, nem tudtam a pulykahús és a menta párosát elképzelni. (A mentát eddig csak, mint a kedvenc koktélom -mojito- nélkülözhetetlen hozzávalójaként ismertem.) Aztán, a nyár közeledtével, gondoltam, mégis csak kipróbálom. Hiszen, általában ízlenek a görög ételek -csak tudnak ezek a görögök valamit-, és különben is unom már, hogy ha Görögország szóba kerül, akkor hála a médiának, már a kora reggeli hírekben is csak az államcsőd kerül szóba. Itt az ideje, egy kis kulináris utazásnak.
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka darált hús
- 1db tojás
- 1 fej hagyma
- 3-4 fej paradicsom (koktélparadicsommal még szebb látvány)
- 3db nagy, gerezdekre vágott burgonya
- 2db hasábokra vágott cukkini
- 1 marék felaprított menta
- olivaolaj
- feta sajt
Amíg elkészítjük a húsgolyókat, melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A pulyka darálthúshoz hozzáadunk 1 tojást, egy fél fej nagyon apróra vágott hagymát, 1 marék felaprított mentalevelet, kevés zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, majd kis golyókat formázunk belőle, és a kész golyókat egy tepsibe rakjuk.
- 3 rész fehér rum
- 3 rész szódavíz
- 1 rész cukorszirup
- lime és mentalevél
- …és sok-sok jég.
A legfinomabb koktél!
Jó étvágyat!