Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Desszertek

10 kérdés, 10 válasz

Szamos, Nagy Péter, cukrász mester

Szamos, Nagy Péter, cukrász mester

Nagy Péter, a Szamos Marcipán mester cukrásza válaszol:

Bakos Andrea : Gyerekkorodban is szerettél a konyhában sürögni?

Nagy Péter : Gyerekkoromban, a Nagymamámmal sütöttem krumplis pogácsát, meg karácsonyi linzereket. Nagyon finom linzert készített! A fánkról, csörögéről, nem is beszélve! Karácsonykor mindig egy doboz linzerrel érkezett.

Bakos  Andrea : …és enni?

Nagy Péter : Enni!? Igen! Soha, nem számítottam sudár testalkatú gyereknek, a hasamat mindig nagyon szerettem!

Bakos Andrea : Emlékszel rá, mit sütöttél életedben először egyedül?

Nagy Péter : Az első gyakorlati órán az iskolában, vajas tésztát hajtogattam, amiből krémes lapot, meg sajtos masnit sütöttünk. De, hogy a családnak mit sütöttem először azt már nem tudom!

Bakos Andrea : Mesélj egy kicsit, hogy zajlik egy átlagos napod?

Nagy Péter : Reggel, hat órakor kezdem a napot, átnézem, a levelezésemet, a beérkezett rendeléseket, és mindjárt megrendelem hozzájuk, a szükséges anyagokat, kellékeket. Azután függően attól, hogy hét eleje, vagy közepe van, tortákat töltök, vagy díszítek! Amennyiben fejlesztési feladat van, akkor pedig azzal foglalkozom. Munka után pedig következhet, a megérdemelt pihenés!

Bakos Andrea : Melyik torta áll a szívedhez legközelebb?

Nagy Péter : A Szamos választékból, a Szilvagombóc torta, illetve a Citrom torta a szívem csücske! De a Sztár a Mézes Málnás Annamari torta, amit Szamos Laci lányának az esküvőjére készítettünk először.

torta kollázs

 

Bakos Andrea : És, melyiket készíted a legszívesebben?

Nagy Péter : A Mézes málnást, mert az a szívem csücske!

Bakos Andrea : Hányféle desszertet készítesz egy nap?

Nagy Péter : A szó szoros értelmében desszerteket nem készítek, inkább tortákat, főleg alkalmi, vagy party tortákat. És ez változó, a rendelések mennyiségétől függően. 3-4 félét biztosan.

Bakos Andrea : Miket készítesz egészen pontosan? Mik a trendek most a torták világában?

Nagy Péter : Alkalmi, főleg esküvői tortákat készítek, illetve egyéb egyedi tortákat rendezvényekre, születésnapokra. Ma úgy gondolom, és látom is, hogy elég vegyes a trend. Rendelnek modern letisztult, minimalista, Naked vagy Fondant bevonatos tortákat is, és ugyan olyan arányban klasszikus elrendezésű, marcipán bevonatos, marcipán virággal díszített tortákat is! Általában persze a karcsú magas torták tetszenek, a menyasszonyoknak a legjobban, élővirággal, vagy cukorvirággal díszítve! De gyakori a teljesen meztelen torta is. Nagyon extrém dolgot nem szoktak kérni, néha fordul elő különleges kívánság.

Bakos Andrea : Szerinted, miben áll a Szamos „titok”?

Nagy Péter : Hagyomány és Minőség!

Szerintem, a nemes alapanyagokból, kézműves technológiával készült termékek, még mindig vonzóbbak a vendégek számára! A termékkel lehet igazán becsalogatni a vevőket az üzletekbe. Emellé társul egy jellegzetes, máshoz nem hasonlítható hangulat, melyet az üzleteink, és a bennük dolgozó kollégák nyújtanak!

Bakos Andrea : És végezetül, a mai trendeknek, megfelelően, sokan laktóz- glutén érzékenyek, diétáznak, nekik mit ajánlana?

Nagy Péter : Hááát!?

„Sok friss zöldséget, salátát, és sovány húsokat!!!”

Na, jó! Csak vicceltem!

Vannak hozzáadott cukrot nem tartalmazó termékeink, az üzletekben, több féle desszert és sütemény is.

Pl . laktóz érzékenyek részére, van egy karamellás sajt tortánk, az üzleteink pultjában, azt tudom esetleg ajánlani!

El kell mondjam azonban, hogy az ismerőseim, barátaim körében van több olyan, aki valamilyen érzékenységgel küzd. Elég tudatosak és szeretik maguknak, saját maguk által vásárolt alapanyagokból elkészíteni, a finomságokat!

Neked melyik torta a kedvenced? Nézd meg a Szamos torta kínálatát, válassz, és írd meg nekünk kommentben. A válaszolok között 3 db Szamos Szív desszert kerül kisorsolásra.

https://www.szamos.hu/webshop/alkalmitortak

A sorsolás időpontja: 2018. július 1.

 

salad2
morefood2
dinner2
breakfast2
 

 
 
previous next