új

Minden, amit a levesekről tudni érdemes. Hazai és nemzetközi receptekkel.

leves

A nagy téli mínuszok idején, bizony jól esik egy tál forró leves elfogyasztása.  Pedig egy jó levesre mindig találhatunk kitűnő okokat. Nyáron pl. jól esik egy hideg gyümölcsleves, vagy egy gyors vacsora bevezetőjeként egy könnyű krémleves,  de beszélhetünk az elmaradhatatlan vasárnapi húslevesekről, az ünnepi asztalon gőzölgő halászléről, és akkor még a nemzetközi konyha részét képező leveseket, mint pl. a manapság oly népszerű japán miszo levest meg sem említettük.

Ezért is gondoltuk, hogy gasztronómiai blogunkban kiemelt teret szentelünk a leveseknek, és igyekszünk nektek a legjobb hazai levesezőket is bemutatni.

A leveseket általában ez étkezések bevezetéseként fogyasztjuk. Ennek oka, hogy a levesek fogyasztása nem csak segíti az emésztést, de étvágygerjesztő hatása is van.

A levesek fajtái:

 

 

“Mindenkinek az életében van szomorúság meg fájdalom, de időnként jön egy fénysugár, ami elolvasztja a magányt a szívben, és vigaszt nyújt, mint a forró leves meg a puha ágy.”

“Aki leves után vizet iszik, attól nem lehet tanácsot kérni. De aki leves után 40 csepp bort iszik, az ha 70 évig naponta gyakorolja, öreg lesz.”

/Jókai Mór/