Végre, egy egyszerű, gyorsan elkészíthető, és finom étel.
Nálunk, ez mindig beválik. Ezt főleg azok tudják átérezni, akiknek hozzám hasonlóan több ember ízvilágát kell kielégítenie a főztjével.
Egyrészről ott vannak a gyerekeim, akik nagyon finnyásak, másrészről két férfi, akik nem akármilyen mennyiséget képesek elpusztítani. A gyerek esetén a finnyás szó talán nem is jó kifejezés. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a gyerek teljesen más ízeket szeret. Egyszerű, letisztult, “házias” (anya főztje) és finom ételeket. Na meg a gyors éttermek kínálatát. Nem kell azon fennakadni, hogy előnyben részesítik a hamburgert és a pizzát a vörösboros marhapörkölttel, vagy a baconos csirkemájjal szemben. Ha visszaemlékszem a gyerekkoromra, én sem ettem meg mindent, amiket ma már felnőtt fejjel kifejezetten kedvelek. Vannak ízek, amikhez fel kell nőni. Nekem tipikusan ilyenek voltak a füstölt ételek, a máj, a kicsit már “különlegesebb” sajtok.
Emlékeznek az Ízlések és pofonok című filmre? Pont erről szól. Lehetsz szuper chef, akinek az éttermébe több hónapos előjegyzés után lehet csak bejutni, és akinek az ételeiről mindenki csak áradozik. De akinek a véleménye a legfontosabb, a GYEREKEDÉ, az nem ezt értékeli. Neki egyszerű, “gyerekbarát” ételek kellenek, mint a halrudacskák, vagy a spagetti. Tudom, most sokan szörnyülködnek, hisz a mai világban, amikor minden csak az egészséges táplálkozás körül forog, csak durum tésztából és teljes kiőrlésű lisztből főzhetünk, ha meg akarunk felelni a mostani trendeknek, ilyet leírni szentségtörés. Én sem azt mondom, hogy ezek nem jó dolgok, és nem kell a helyes táplálkozásra odafigyelni. Csak ésszel kell csinálni! Mindennek eljön a maga ideje, kár ezt idejekorán erőltetni.
Általában, külön szeretem tálalni a spagetti tésztát és a szószt. Van aki tesz rá sajtot, van aki nem, van aki ketchuppal eszi, nem vagyunk egyformák. Ma azonban, kétféle módon készítetten el. Egyik, a jól bevált hagyományos, a másik, hogy miután elkészültem a hozzávalókkal (kifőztem a tésztát, elkészítettem a szószt), az egészet egy jénai tálban összekevertem, és a tetejére sajtot reszeltem. Be a sütőbe, és amikor aranybarnára sült a sajt a tetején (kb.10 perc), kész is.
Kíváncsi vagyok, melyiknek lesz nagyobb sikere?
Holnap tejfölös laskagomba leves és nudli lesz a menü.
Ne feledd, a mottó: Főzz örömmel!