Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Céklás brownie = mennyei bűnbeesés

Céklás brownie – A CSODA!

Be kell valljam, magamtól soha nem jutott volna eszembe a cékla és a csokoládé párosítása, de köszönhetően a GoodFood magazinnak, kipróbáltam, és egy életre beleszerettem. Fenséges, mennyei, isteni, és még sorolhatnám a jelzőket. Aki még nem készítette el, annak csak ajánlani tudom. Igaz, hogy kicsit faksznis, és a konyhában még a plafon is csokoládés lesz, de megéri!

Céklás brownie 1

Hozzávalók:

  • 80 dkg nyers cékla (kb. 2 nagyobb darab),
  • 10dkg margarin,
  • 2 tábla étcsokoládé (minél nagyobb a kakaótartalma, annál jobb, 70%-sal már nagyon finom),
  • 3 csomag vaniliás cukor
  • 3 d
    b tojás
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg nyírfacukor (lehet nádcukor, vagy barnacukor is)
  • kakaópor tetszés szerint

Céklás brownie 2 (1)

1. lépés
VEGYÜNK GUMIKESZTYŰT, MERT A CÉKLA ÖSSZEFOGJA A KEZÜNKET!
A céklákat pucoljuk meg, és aprítsuk kis kockákra. Tegyük egy lábasba, és kevés vizet aláöntve pároljuk puhára.

2. lépés
A 2 tábla csokoládét daraboljuk durvára, adjuk hozzá a margarint, a vaníliás cukrokat, és az időközben megfőtt cékla darabokat. Robotgép/turmix/botmixer segítségével keverjük simára.

3.lépés
A tojásokat és a cukrot sűrű habbá verjük, majd hozzáadjuk a céklás-csokoládés keverékünkhöz. Érdemes kanállal egyenként belekeverni, mert ezáltal levegősebb lesz. Az így kapott tésztánkba beleszitálunk 10 dkg lisztet, és óvatosan elkeverjük.

4. lépés
Kivajazott tepsibe öntjük a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje már megsült, de a közepe még folyékonyabb állagú. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd felkockázzuk, és csak esszük, esszük, esszük, mert egyszerűen nem lehet betellni vele!

Tipp: tálaljuk áfonya lekvárral, a még tökéletesebb íz harmóniáért!

Céklás brownie 3


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next