Foci meccshez, a behűtött sör mellé<
Most, hogy az egymást érő családi ünnepek sorozatán (majdnem) túl vagyunk, és egy kis szusszanásnyi pihihez jutottunk, jöhet egy kis lazítás, tévézés, csajos programok, mint vásárlás, vagy akár egy jó mozizás.
Moziajánló: Egy olyan filmet ajánlok, aminek csak júniusban lesz a hazai premierje, de a címe alapján, talán, nem meglepő, hogy ezt választottam.
Jean Remo főszereplésével Én, a séf.
Jean Remo egy olyansztárséfet alakít, akit az étteremcsoport új vezetője le akar cserélni egy ifjú kollégára. Tervét úgy kívánja elérni, hogy a Reno alakította Lagarde-ot folyamatosan megszégyeníti, ezzel elérve, hogy az étterem elveszítse az egyik csillagát. Elkezdi kirúgni Lagarde csapatának tagjait, miközben az egyik legfigyelemreméltóbb étteremkalauz kritikusainak érkezése várható. Lagarde felveszi maga mellé Jacky-t, aki rendkívül tehetséges, ám nehezen irányítható szakács…
Családunk férfi tagjait, a szombaton Münchenben megrendezésre kerülő BL meccs tartja lázban.
Bayern München-Chelsea. …és amilyen mázlista a Bayern, hazai pályán, óriási lélektani előnnyel kezdhet. Nem fogom tövig rágni a körmöm az izgalomtól, bár a sportokat kifejezetten kedvelem. Azért egy Federer-Nadal teniszjáték, vagy egy Lindsey Vonn óriás műlesiklás jobban érdekel. Nekem a teniszező Söderling a kedvencem. A a fogadás izgalma miatt, most a Chelsea-nek drukkolok.
…és hogy a focimeccs nézése zavartalan legyen, gondoltam, hogy a TV előtt is elfogyasztható, finom falatokat készítek. A választásom most, a baconba göngyölt csirkemájra esett. Előre elkészíthető, és előmelegített sütőben pont annyi idő alatt elkészül, amíg mi csajok készülődünk valami minket feltöltő, “nőcis” programhoz.
200 fokos sütőben 25-30 perc sütési idő. A megsült falatkákat friss rozmaringgal ízesítjük, sózni csak mértékkel kell, mert a megsült bacon már adott neki agy alap sós ízt.
Rozmaring
Miután Dél-Európában őshonos, így nem meglepő, hogy főleg a mediterrán (francia, olasz) konyhára jellemző fűszernövény. Gombás. és halételek, vadhúsok, birka- és báránysültek fűszerezésére használják leginkább.
Kedvező gyógyhatása: ideg- és gyomorerősítő, görcsoldó (mensi!), epehajtó. Érdekesség, hogy előszeretettel fürdőkben, fürdővizek illatosítására is használják kiváló frissítő hatása miatt.