Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Húsvéti böjt padlizsánkrém

Túl vagyok a húsvéti bevásárláson. Azt kell mondjam, hála istennek.

Miért bolondulnak meg az emberek egy-egy ünnep, vagy hosszú hétvége előtt? Két napig nem lesznek üzletek, mégis mindenki úgy vásárol, mintha legalábbis valami katasztrófát kellene túlélni. Volt olyan pillanat, amikor szívesen “beleültettem” volna egyes embereket a bevásárlókocsimba. Csak én nem értem, hogy pl. a nyugdíjasoknak miért péntek délutánra kell időzíteni a nagybevásárlásaikat? Nem lenne nekik is sokkal kényelmesebb mondjuk szerda délelőtt lebonyolítani mindezt?

Na mindegy, én ki sem dugom otthonról az orrom egy ideig, éljen a konyha, jöhet a húsvéti kényeztetés.

És ha már Nagypéntek van, ami a hagyomány szerint a böjtről szól, akkor csakis az az étel jöhet szóba, aminek az elkészítése roppant egyszerű, nem időigényes, viszont annál finomabb. Ez pedig az isteni PADLIZSÁNKRÉM!
20120406084
Nekem az egyik kedvencem. Sokan, sokféleképpen készítik, van aki a majonézes verziót részesíti előnyben, de nekem az alábbi recept vált be.

  • Általában 4 db közepes méretű padlizsánból készítem, nem baj, ha nem e legkeményebbek, lehet már kicsit “ráncos” is. 
  • A légkeveréses sütőt 180C-ra előmelegítem, és az alufóliába tekert padlizsánokat 45-50 perc alatt megsütöm. 
  • A sütőből kivéve kicsomagolom az alufóliából (vigyázz a gőzre!), hosszában kettévágom, a külső héját lehámozom. (Ki is lehet kanalazni a belsejét, ha úgy egyszerűbb.) A padlizsánokat 

ezután egy mély tálba teszem, és jöhet a fűszerezés.

  • Fokhagyma és olivaolaj!!!  (Na, meg persze egy kis só és bors) Nem kell más fűszer, a fokhagyma és az olivaolaj fantasztikusan finom, letisztult íz eredményez. Isteni! Már csak egy botmixer segítségére van szükségünk, hogy a padlizsánokat a fűszerrel egyenletesen eldolgozzuk.
  • Lehűtve a legfinomabb, friss pirítóssal fenséges lakoma! Hetekig el lennék vele. 
Na persze, ez megint az ételek azon kategóriájába tartozik, amit csak bizonyos életkor után tudunk értékelni  (legalábbis a lányaim biztos, hogy nem eszik meg), nekik rántott sajt rizzsel és tartárral lesz a vacsora. (Ez a böjti “előírásoknak” is megfelel.:)
husvet

Comments are closed.

 

 
 
previous next