Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Hétvégi kényeztetés-egy igazi angol reggelivel

A reggeli is lehet kulináris élmény!

A reggelizz úgy, mint egy király bölcsesség nagy közhelynek számít Magyarországon, miközben a magyar felnőttek harmada egyáltalán nem, vagy csak néha eszik bármit reggel.

De határozottam állíthatjuk, hogy van javulás e téren. Jó pár évvel ezelőtt  hiába is kerestünk volna olyan helyet, ahol az otthon elmaradt reggelit bepótolhatjuk. Mára viszont felzárkóztunk az európai nagyvárosokhoz, hiszen egyre több nagyszerű reggeliző hely nyílik országszerte.

Ha mégis úgy döntünk, hogy otthon reggelizünk, akkor az igazi angol reggelit mindenképp próbáljuk ki. Nem mondom, a rohanós hétköznapi reggeleken nehéz lenne erre a kiadós angol reggelire időt szánni, de ha időnk engedi, hétvégén kényeztessük vele magunkat és párunkat.

A teljes angol reggeli ugyanis hagyományosan a következőkből áll: kettő szelet ropogósra sütött bacon, fehér sültkolbász,  főtt bab, egy fél sült paradicsom, egy maréknyi sült gomba, kettő főtt tojás (folyós sárgájú), serpenyőben, vajon megsütött friss kenyér. Igény szerint vajas lekváros pirítóst is esznek mellé vagy utána, az italok között pedig lennie kell friss narancs juice-nak és friss kávénak.

Full English breakfast on dark rusty background

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 2 szelet bacon
  • 1 db fehérkolbász
  • 2 fej gomba
  • fél paradicsom
  • 400g  paradicsomos babkonzerv
  • bors

Elkészítés:

  1. A gombát megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. Nagy teflonserpenyőben olajat hevítünk, és a serpenyő felében elkezdjük pirítani a bacont, mindkét felét ropogósra süstjük. Tegyük mellé a kolbászt is, a felszeletelt gombát, és a fél paradicsomot, amit a héjas felén kezdjünk sütni.
  3. Ha a bacon megsült, szedjük tányérra, közben forgassuk a kolbászt és a paradicsomot is a másik oldalára. A gombát néha kavarjuk át.
  4. Üssünk két tojást a bacon helyére. Próbáljuk egyben tartani, hogy ne folyjon ki a sárgája.
  5. Amikor a tojás alja megszilárdult, óvatosan nyúljunk alá lapáttal, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk meg. Le is vehetjük a tűzről, a serpenyő hőjétől pont meg fog szilárdulni a másik fele is tálalásig.
  6. Nyissuk ki a babkonzervet, egy kis forraló edényben a felét melegítsük amíg összerottyan, és tálalhatunk is.
  7. Halmozzuk tányérra a gombát, a tojást a bacont, a kolbászt, a paradicsomot és a babot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  8. Ropogós bagettel tálaljuk.

Végül, szubjektív listánkban olyan helyeket gyűjtöttünk össze, ahol igazán kiváló minőségű reggeliket kaphattok, nagyszerű milliőben.

 

  • Zoska
    (Budapest, V. Ferenczy István u. 28.)

  • Flat White
    (Budapest, III. Szépvölgyi út 15.)

  • Sarki Fűszeres delikát és kávézó
    (Budapest, XIII. Pozsonyi út 53-55.)

  • Börze
    (Budapest, V. Nádor u. 23.)

  • Villa Bagatelle
    (Budapest, XII. Németvölgyi út 17.)

 


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next