Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Irány a suli!-Tuti tízórai tippek

Szeptember elseje évek óta több ezer család életében az iskola kezdést jelenti. A gondos szülők szendvicsek százait készítik el az iskolába járó gyermekeiknek évente. Manapság már a könnyű elkészíthetőség mellett egyre fontosabb szempont lett az egészségtudatosság.

sajtkrémes-pulykasonkás sült bagett
Tudta?: A középiskola végéig legalább 2000-2500 szendvicset készít el az a szülő, akinek a gyermeke idén szeptemberben kezdi az első osztályt.

A tökéletes, gyerekeknél is bevethető szendvics egyszerű, de jól összeválogatott, minőségi alapanyagokból készül, szinte percek alatt. Manapság már az sem mellékes, hogy mik az összetevők, hiszen a felgyorsult világban a tudatos táplálkozás az egészséges életmód alapja. Ugyanakkor az is fontos szempont, hogy ne drága vagy nehezen beszerezhető alapanyagok tegyék változatossá az ételt.

A dietetikusok szerint szárnyasból készült felvágott akár minden nap kerülhet a gyerekek tányérjára, hiszen zsírszegény és fehérjében gazdag. Főként a pulykahús ajánlott, amely a többi húsfélével összehasonlítva nagyobb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek segítik a szív- és érrendszer védelmét. Emellett a szendvicsekről a zöldség sem hiányozhat, de ez sajnos gyakran a tányéron marad. Bizony találékonynak kell lennie a szülőnek, hogy ezt az alapanyagot is belecsempéssze a gyerek szendvicsébe.

Ezért születtek meg ezek a receptek, –köszönet a Gallicoopnak-,  amelyeknek nem lehet ellenállni. Még a válogatós srácoknak is jobban esik az így elkészített falat!

gallicoop montázsA kreatív szendvicsek készülhetnek otthoni reggelire vagy meglephetjük csemetéinket a közös családi vacsikor, de az angry birds és a kis pillangó az uzsonnás dobozba is befér. Ha a gyermeked büszke tízóraijára az osztálytársak és az ő anyukáik is kedvet kaphatnak az egészséges és kreatív szendvicsek készítéshez!

Pulykamell sonkás-rukkolás wrap

 pulykasonkás-rukkolás wrap

Fotó: gallicoop.hu

Hozzávalók:

  • 1 db wrap
  • 8 dkg Gallicoop pulyakmellsonka
  • 2 ek krémsajt
  • 2 nagy, vékony szelet ementáli sajt
  • 1 marék rukkola

A wrap egyik oldalát megkenjük a krémsajttal, ráhelyezzük a sonka szeletek, majd a sajtot. Megszórjuk a rukkolával, és feltekerjük. Kettévágva fogyasztjuk.

Paradicsomos-pulykamell sonkás leveles tészta falatok

paradicsomos-pulykafelvágottas levelestészta-falatok

Fotó: gallicoop.hu

Hozzávalók:

  • 1 db előre kinyújtott levelestészta
  • 1 doboz Gallicoop szárnyas sonkamix
  • 4-5 db közepes méretű paradicsom
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 15 dkg reszelt sajt

A levelestésztát a sonka méretével nagyjából megegyező kockára vágjuk. A paradicsomot felkarikázzuk. Ráhelyezzük a tésztára a sonkát, egy szelet paradicsomot, reszelt sajtot és bazsalikomot. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

A receptekért köszönet:

Kapcsolódó kép


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next