Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Cézár saláta

Ave Cézar…saláta!

Nyárelő-megkezdődött az utazási irodák bombázása a potenciális ügyfelek felé -legalábbis, a postaládánkban landoló rengeteg utazási prospektusból erre lehet következtetni-. Van aki, a görög tengerpartot ajánlja ideális nyaralási célpontként, de megtaláljuk az olasz és a horvát tengerpartra csábító ajánlatokat is. Ez alapján, gondoltam, én is teszek egy kulináris barangolást a nemzetközi ételek között.

 

Görög tepsis pulyka, vagy olasz bolognai lasagne, netán horvát sopszka saláta?

…de a választásom ma, mégis a cézár salátára esett. 

Talán, köszönhető az időjárásnak, ebben a pulcsis időben valahogy nem a tengerpart jut eszembe. (Jövő héten visszatér a nyár -by időjárás jelentés- és akkor megkezdem én is a nemzetközi gasztonómiai utazást. Addig is, kommenteljétek, hogy melyik konyha érdekes számotokra?)

cézár2

Addig is, egy tavaszi saláta receptje, a cézár saláta: A lényeg, csak nagyin friss jégsalátból készítsük, nagy mértékben ez határozza meg a végső ízét!

Hozzávalók: (én két nagy tállal készítek egyszerre, ugyanis a jégsajáta fele elég egy 4 fős adag elkészítéséhez. A másik tálat öntet nélkül beteszem a hűtőbe, és egy későbbi étkezés során, közvetlenül fogyasztás előtt öntöm rá az öntetet.)

1 fej jégsaláta
4-4 szelet pirítós kenyér
35-35 dkg csirkemell
6dl joghurt a szószhoz

A salátát megmossuk, félbevágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A kenyeret megpirítjuk, kis kockákra vágjuk és a salátához adjuk. A csirkemelleket szintén apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon aranybarnára pirítjuk.  A kész húst a salátához és a pirítós kockákhoz keverjük, majd bőségesen meglocsoljuk az öntetünkkel. Az öntet házilag is elkészíthető (mustár, joghurt, majonéz, tojássárga, kevés cukor és pár csepp citromlé keverékeként), de annyiféle szósz kapható az üzletekben, hogy ki-ki kedvére válogathat. Nálunk, a kapros szósz jött be, ezáltal a salátánk íze is kicsit eltérő a megszokottól.

“…A francia, ha teheti,
Csigát s a békát megeszi,
A spanyoloknál borzalom,
Kenyér s fokhagyma fogy nagyon,
Olasz kocsmában úgy szokás,
A kecskehús a fő fogás…”

Hillaire Belloc: Ételvers

 


One Response to Cézár saláta

  1. Nikoletta Árvai

    Cézár saláta az abszolút kedvenc. :)

Hozzászólás a(z) Nikoletta Árvai bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next