Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Hőségriadó esetén, tuti görögdinnye tippek

Ha augusztus, akkor dinnye szezon.

Nem csak finom, de roppant egészséges is. Nem mellesleg olcsón és könnyedén beszerezhető, hiszen úton-útfélen árulják. Sokféleképpen elkészíthető, és még a diétába is könnyen beilleszthető ételeket készíthetünk belőle. Ebben a rekkenő hőségben, ami az idei nyarat már egy ideje jellemzi, fokozottan ügyelni kell a szervezetünk víz háztartására.

Az izzadással sok vizet és ásványi sókat veszít szervezetünk, dinnye fogyasztásával mindkettőt pótolhatjuk, ezáltal felfrissítve testünket. A görögdinnye 90% víz. Görögdinnye fogyasztásával a daganatos betegségek megelőzéséhez is sokat tehetünk, magas lipokin ( csak a paradicsom tartalmaz többet) tartalma segít a rákos sejtek kialakulásának csökkentésében. is.

Tipp: Hogyan küzdjünk meg a görögdinnye magokkal? 

A felszeletelt görögdinnyét tegyük néhány percre egy hideg vízzel telt edénybe, a vízben könnyen kihullanak a magok, és már fogyaszthatjuk is. 

A jó dinnye kiválasztása sokak számára már-már szertatássá nőtte ki magát. Való igaz, most, hogy már nem lékeltethetjük meg a dinnyét, kicsit nehezebb dolgunk van, de a helyzet azért nem reménytelen. Kicsit könnyebb dolgunk van a megfelelő sárgadinnye kiválasztásánál, ott elsősorban a dinnye illata a mérvadó. Ha erős, finom illata van, akkor jó eséllyel a dinnyénk finom lesz, bár azért nem árt ha a szár helye körül apró repedéseket látunk, melyet ha megnyomunk, enged a nyomásnak. Görögdinnye vásárlása esetén inkább a fülünkre hallgassunk, kopogtassuk meg, és ha kongó hangot hallunk, akkor megvehetjük a dinnyét.

A dinnyés ételeket mindig jól behűtve tálaljuk. Ha ételeinket szebbé szeretnénk tenni, a felkockázás helyett használjunk karalábé vájót, és kis golyócskákat formázzunk a dinnyéből.

Részeges dinnyeleves mentával

Hozzávalók:

  • 1 kg görögdinnye
  • 1 kisebb fej sárgadinnye
  • 1 db citrom
  • pár menta levél
  • 1 dl dinnye vodka
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek vanília puding por

A dinnyékből karalábé vájó segítségével kis golyókat vájunk, és egy nagy üvegtálba tesszük. A maradék dinnyét egy evőkanál segítségével kikaparjuk, majd botmixerrel pépessé turmixoljuk. A dinnyepéphez hozzáadjuk a vodkát és a tejszínt, a citrom lereszelt héját, és a puding porral csomómentesre keverjük. A végén az egészet a dinnye golyókra öntjük. Lefedve, hűtőszekrényben alaposan lehűtjük. Tálaláskor megszórjuk mentalevéllel.

Fetás görögdinnye saláta

WP_000328

Hozzávalók:

  • 1 fél görögdinnye (kb. 3 kg)
  • 300 g feta sajt
  • menta levél
  • kb. 15 szem olívabogyó
  • csipetnyi olívaolaj
A görögdinnyét felkockázzuk kb. 2×2 cm-s kockákra, és egy nagy salátás tálba tesszük. (még érdekesebbé tehetjük a salátánkat, ha nem kockára vágjuk, hanem egy karalábévájó segítségével kis golyókat vájunk a dinnyéből).
A feta sajtot szintén ugyanakkora kockákra vágjuk és a dinnyéhez adjuk.
A tetejét megszórjuk az egész olívabogyókkal, és mentalevelekkel és pár evőkanálnyi olíva olajjal.  meglocsoljuk.  Aki fűszeresebben szereti, tehet rá egy kis őrölt borsot is. Óvatosan összekeverjük (csak pár forgatás, hogy a dinnye darabk ne tőrjenek össze), majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Behűtve tálaljuk!

 Görögdinnye joghurt házilag

Hozzávalók: 

  • 500 g joghurt
  • 2 ek méz
  • 2 szelet görögdinnye kinyomkodott leve
  • 1 szelet görögdinnye golyókra formázva

Egy botmixer segítségével a joghurtot, a mézet és 2 szelet görögdinnye kinyomkodott levét elkeverjük. Egy másik szelet görögdinnyéből kis golyókat formázunk, és hozzáadjuk a joghurthoz. Óvatos mozdulatokkal elkeverjük, majd kis időre a hűtőbe tesszük. Hidegen fogyasztjuk!


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next