Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Vegetáriánus vendégség

Többünkkel előfordult már, hogy barátokat, rokonokat vártunk egy kis beszélgetésre, akiket valami igazi finomsággal szerettünk volna megvendégelni. A háziasszonyok “agy tekervényei” ilyenkor ide-oda járnak, hogy kitalálják, mi is legyen a menü. Ez akkor különösen nehéz, ha a vendégek között vegetáriánus is szerepel, már pedig egy magára valamit is adó vendéglátó, erre mindig odafigyel.

Ez azért is nehéz téma, mert a vegetáriánus ételek terén, még a legtöbb étterem kínálata is leragad a klasszikus rántott sajt, rizs combónál.

Mushroom Risottocsokoládétorta

Miután, ez egy gasztro oldal, nem szeretnénk kitérni a vegetarianizmus élettani hatásaira, hogy helyes, vagy nem, ezt a fajta táplálkozási formát választani, azt hiszem, felnőttek vagyunk és ki-ki el tudja dönteni mi a számára a helyes táplálkozás.

No de, térjünk is vissza arra a kérdésre, hogyha nem az unalomig ismert rántott sajt és rízs páros, akkor mi is legyen a menü, azon  belül is a főételünk?

Mert  a leves, és  desszert  kiválasztása talán a legegyszerűbb, hisz számos lehetőség közül választhatunk, a népszerű krémlevesektől (paradicsom krémleves, gomba krém leves) elkezdve, a gyümölcs leveseken át a zöldség levesekig ( francia hagyma leves), és viszonylag kevés desszert tartalmaz húst (kivétel a Rachel-féle angol trüffel :),                                                                                                    Jóbarátok sorozat

A mi választásunk most, a spenótos lasagnera esett. Egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető, és mindenki szereti.

Vegetarian lasagne

Hozzávalók:

  • 8db lasagnelap
  • 40 dkg spenót
  • 25 dkg mozzarella sajt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • besamel mártás
  • só, bors, szerecsendió
  • pár levél friss bazsalikom

Elkészítése:

Első lépésként elkészítjük a besamel mártást. (lásd: lejjebb)

Ha kész van, egy közepes méretű serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a spenótot, és puhára pároljuk.

Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymát is, majd amikor már teljesen összeesett, és a levét is elfőtte, levesszük a tűzről.

Egy tűzálló tálat kivajazunk,és elkezdjük rétegezni a lasagne lapokat és a spenótot.  Egy réteg lapot elhelyezünk az alján, majd jöhet rá egy adag besamel, majd megint egy lap, és erre egy adag spenót, és így tovább, amíg az alapanyagaink el nem fogynak.

A tetejét jó alaposan megszórjuk reszelt sajttal, és végül 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Besamelmártás

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 liter tej
  • 1 fej hagyma
  • szerecsendió
  • só, bors

Elkészítése :

A tejet egy edényben felforraljuk , ügyeljünk rá, hogy ne égjen le, és félretesszük.
Egy másik edényben mérsékelt tűzön felolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a lisztet.
Folyamatosan keverve megpirítjuk, míg sárgás fehér színű ( nem lehet barna, akkor már elcsesztük) lesz a vajas lisztes keverékünk az edényünkben.
Hozzáöntjük a forró tejet, és habverővel csomómentesre keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzá reszeljük a szerecsendiót.
Folyamatos kevergetés mellett tovább főzzük még kb. 10 percig.


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next