Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

4. Pörköltfőző verseny, nem Konyhafőnők hangulatban

Sertéscsülök, ahogy mi szeretjük. Bár az időjárás immár hagyományosan nem kedvezett a 4. Pörköltfőző verseny résztvevőinek, a rendezvény hangulatát ez nem tudta befolyásolni. A résztvevő csapatokat a szakadó eső sem tántoríthatta el a főzéstől, minden csapat lelkesen kezdett neki az általa választott húsból a tökéletes pörkölt elkészítésének, amivel majd elkápráztatja a szakmai zsűrit, és megnyeri a versenyt. Mert volt itt mindenféle alapanyag: az egyszerűbb csirkemelltől kezdve, a sertésen, és a sertés csülkön át, a szarvasig, vagy akár a birkáig. Ja, és a zúza pörköltet ki ne felejtsem.

S bár a zsűri szintén három tagú volt, mint ar RTL-en most futó gasztro reality-ben, a különbség fényévekre volt egymástól. Itt nem alázták meg a versenyzőket, a fő cél a jó hangulat, a baráti légkör volt. Igaz, nem 10 millió volt a fődíj, de itt semelyik zsűritag nem forgatta a szemét, nem dobott ki ételt kóstolás nélkül a kukába, nem arcoskodott, pedig megtehette volna.

A győztes végül a  sertéscsülök pörkölt lett, de a lényeg, hogy mindenki jól érezte magát, és a szakadó eső ellenére is a végsőkig kitartott.
S miután a győztes pörkölt receptje nem publikus, a titkot a készítők megtartják maguknak, hiszen jövőre is lesz verseny, álljon most itt egy hasonló sertéscsülök bográcsban pörkölt receptje:

IV. pörköltfőző

Hozzávalók:
  • 3 kg sertéscsülök
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 80 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg fokhagyma
  • 2-3 db zöldpaprika
  • olaj
  • a fűszerezéshez: só, bors, kömény, majoránna, piros paprika (édes-nemes és csípős vegyesen)

Elkészítés:

A csülköt a bőrével együtt feldaraboljuk (nem túl apróra,kb 3×3 cm darabokra)
Az olajon zsírjára pirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát.
Ha már üveges a hagymánk, hozzáadjuk a húst. Sózzuk Ereszt annyi vizet, hogy nem fog leégni, lassú tűzön, a bográcsot forgatva kb. 3 órán át pároljuk.
Mikor már majdnem kész, (kb. 80%-os), hozzáadjuk a fűszereket és beletesszük a fokhagymát, és készre főzzük.
Köretként főtt burgonyát, vagy nokedlit ajánlunk hozzá.

Hasznos tipp: az étel dekorálásánál csak olyan alapanyagokat tegyünk a tányérra, ami ehető!

 

Külön köszönet Krisztiánnak a tökéletes szervezésért!


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next