Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

A tökéletes grillezés titkai

A nyárhoz elengedetlenül hozzátartoznak a nyár esti baráti beszélgetések, fröccsözések, és grill partik. Ehetőt grillezni mindenki tud, de tökéleteset kevesen. Ezért is gondoltuk, hogy egy igazi szakértőtől kérünk segítséget,  és Dosso Gabit, a Gallicoop háziasszonyát kérdezzük a témában. És azt már szinte mindenki tudja, hogyha Gallicoop, akkor pulyka.

Meat on grill

A pulykahús ezerarcú alapanyag. Semleges íze, élvezetes állaga nagy játékteret ad a háziasszonyoknak,  akárhogyan is fűszerezzük, bármivel párosítjuk, az eredmény finom és harmonikus lesz. Grillezése azonban igényel némi odafigyelést, ha kellemesen szaftos eredményre vágyunk, nem árt néhány trükköt ismerni, amivel megelőzhető a hús kiszáradása.

  1. titok: Az alapanyag

Már a régiek is tudták, hogy olcsó húsnak híg a leve…

Válasszunk minőségi védjeggyel ellátott terméket, melynek eredetét nyomon követhetjük. A Gallicoop pulykamell-filéje Magyar Baromfi védjegyes. Az ilyen termékek szigorú minőség ellenőrzésen esnek át, ezért biztonságosak: útjuk nyomon követhető a tojástól a polcig. Kizárólag magyar farmokon, magyar takarmánnyal nevelt baromfiból készülnek, és nem tartalmaznak egészségünkre ártalmas anyagokat.

  1. titok: Indirekt grillezés

Fontos a precizitás és az odafigyelés. A direkt hő nem való a pulykának, mivel a szárazabb húsok közé tartozik, ezért gyengédebb eljárással kell elkészíteni. Ez az úgynevezett indirekt sütés, mikor az alapanyag nem közvetlenül a parázsló hőforrás vagy a láng fölé kerül, hanem attól oldalra. Így 150–200 fokon sül. Ezt az ideális hőmérsékletet könnyedén elérhetjük, ha a parazsat kör alakban a grill lap oldalára húzzuk és középre helyezzük a sütnivalót.  Le is fedhetjük a grillkészüléket, így a meleg levegő és a pára körüljárja az ételt. Nem szabad gyakran nyitogatni a fedelet, mert az ingadozó hőmérséklet nem tesz jót a húsnak!

  1. titok: A csepptálca

Érdemes csepptálcát tenni a sülő húsok alá, hogy felfogjuk a kioldódó zsírt és húslevet. Ezt felhasználhatjuk szószokhoz, mártásokhoz, alaplevekhez és locsolgatáshoz, vagy akár vissza is locsolhatjuk az elkészült húsra. A pulya igazi jolly joker a grillezésnél. Egészséges, nagyszerűen társítható akár más húsokkal is, változatosan fűszerezhető. Ha megfogadjuk a trükköket, a kiszáradásától sem kell tartanunk.”

Pulykamell-bazsalikompesztóval-pirított-fenyőmaggal-kevert-salátával-1-1080x1620

Pulykamell bazsalikom pesztóval, pirított fenyőmaggal, kevert salátával

Hozzávalók :

  • 4 szelet pulykamell
  • olívaolaj
  • só, bors

A pesztóhoz:

  • 2 marék friss bazsalikom
  • 1 kis marék fenyőmag
  • 1,5 dl olívaolaj
  • só, bors

A körethez:

  • salátamix
  • koktélparadicsom
  • 1 kis marék fenyőmag
  • olívaolaj
  • balzsamecet

Elkészítés:

A húst befűszerezzük, és forró serpenyőben, kevés olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A pesztóhoz a hozzávalókat késes aprítóban összemixeljük. A húst a pesztóval meglocsolva, a salátával együtt tálaljuk.


One Response to A tökéletes grillezés titkai

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next