Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

A Zsolnay!

Dél-baranyai gasztronómiai utazásunk utolsó állomásaként, -de semmiképp sem utolsó sorban- Pécsett jártunk, a gyönyörűen újjá varázsolt Zsolnay negyedben, és az itt található Zsolnay étterem kulináris kínálatából kaptunk egy kis ízelítőt.

Zsolnay negyed

A Zsolnay kulturális negyed kialakítása a 2010-es Pécs Európa Kulturális Fővárosa projecthez kapcsolódóan került felújításra, s bár picit csúsztak az elkészülési munkálatok, a végeredmény megérte a várakozást. A pécsiek méltán lehetnek büszkék erre az impozáns beruházásra, mely nem csak a híres Zsolnay család előtt tiszteleg, többek között a Zsolnay családdal és történettel kapcsolatos állandó kiállításával, de egyben helyet ad az Alkotó negyednek, a Gyermek és családi negyednek, valamint az Egyetemi negyednek is. Az Egyetemi negyed ad helyet a Pécsi Tudományegyetem több karának, a hallgatók legnagyobb örömére.

De miután, mi leginkább a gasztronómiai témákkal foglalkozunk, érdeklődésünket leginkább az Alkotó negyedben található vendéglátóhelyek, azon belül is a méltán híres -többször választották be az éttermet Magyarország legjobb 50 étterme közé- Zsolnay étterem keltette fel.

Balogh Csaba étterem vezető elmesélte, hogy az étterem is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melynek célja, hogy összehozza a helyi termelőket a helyi éttermekkel. Ennek szellemében szerzik be hús áruikat a közeli Légrádi Húsüzemből, de említhetnénk a Szigetvári Biófarmról beszerzett tehéntej-termékeket is.

A Zsolnay névhez méltóan, az étterem a helyi tradicionális konyha fogásait tálalja új köntösben. A végig kóstolt menü sor után bátran állíthatjuk, hogy az étterem kihagyhatatlan mindazok számára, akik igazi kulináris élvezetekben szeretnének részesülni, és szeretnék megismerni a minőségi pécsi vendéglátást.

Minőségi gasztronómia + fenséges környezet + udvarias, szakértő kiszolgálás = Zsolnay étterem, Pécs

Elérhetőség:

Zsolnay Kulturális Negyed

7630 Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37.

Honlap: http://zsolnayetterem.hu/

E-mail cím: zsolnayetterem@gmail.com

Menü:

Szárított paradicsomos kecskesajt tarte, rukkola salátával

IMG_4403

Sült burgonyakrém leves, mangalica szalonnával, mustáros tejföllel

Zsolnay leves

Konfitált kacsacomb házi káposztás suff nudlival, borsos mártással

konfitált kacsacomb

Málnás csokoládé torta

málnás csokoládé torta

 


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next