Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Cukkini pörkölt

A túlméretezett cukkini története

Apósom kertje sorra ontja a friss nyári zöldségeket, mint cukkini, borsó, répa, eper, cseresznye, amikből igazán finom ételek készíthetőek, néha azonban becsúszik egy kis “bibi”. Így történt ez akkor is, amikor azzal állított be hozzánk, hogy már friss tök is termett a kertjében, el is hozta nekünk az idei első termését. Kicsit gyanakodva néztem, mert gyanúsan zöld színe volt, de aztán nem foglalkoztam vele, betettem a hűtőszekrénybe, és meg is feledkeztem róla.

A hétvégét a Velencei-tónál, Agárdon töltöttük, így a hétvégi bevásárlás arra korlátozódott, amit az autópálya melletti bevásárlóközpontban vettünk a két napra. Arra nem is gondoltam, hogy egyszer haza is megyünk, és jó lenne valamit vacsizni is. Na ekkor ért a meglepetés, a hűtőszekrény üres, csak a túlméretezett cukkini árválkodott a középső polcon. (Addigra már kiderült, hogy tényleg nem tök).

 20120610346

De mit kezdjek egy ekkora példánnyal?

Én akkor szeretem a cukkinit, mikor 10-15 cm hosszú. nagyjából egy kígyóuborkára emlékeztet a mérete. Ezeket lehet a legfinomabban grillezni. De ez, most szóba se jöhetett, viszont valamit kell belőle főzni, ha már csak ez áll rendelkezésre.

Főzeléket nem akartam csinálni belőle, töltött cukkinihez jó lett volna esetleg a mérete, de ahhoz más hozzávalók is kellenek, így maradt a cukkini pörkölt.
Kevés olajon megpirítottam egy kis fej hagymát (ezeknél a zsenge, friss zöldségek elkészítésénél én szívesebben használok olívaolajat, szerintem finomabb lesz tőle az étel), majd a kockákra vágott cukkini darabokat kevés víz hozzáadásával kb. 30 perc alatt puhára főztem. Sóval, borssal, 3 gerezd fokhagymával és egy pörkölt kockával ízesítettem. A végén megszórtam a tetejét friss petrezselyemmel.
Így varázsoltam az üres hűtő ellenére egy finom vacsorát, köszönhetően apósom tévedésének.

Tanulság: nincs olyan alapanyag amiből egy kis fantázia segítségével ne főzhetnénk valami finomat. Merjük használni a fantáziánkat, társítsuk bátran a különböző ízeket, hozzávalókat. 


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next