Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

A túrótorta, ami valójában sajttorta

Ki ne emlékezne a kultikus Jóbarátok sorozat 7. évad 11. epizódjában arra a jelenetre, mikor Rachel és Chandler az ajtójuk előtt talál egy tévesen odarakott túrótortát. A tortát Chicagóból, Mama Pici Pékségéből küldték, és olyan finom volt, hogy nem tudtak neki ellenállni, és az utolsó morzsáig befalták. Na, ez a torta az eredeti angol verzióban sajttorta, ami valjuk be, jobban is passzol egy amerikai sorozathoz. Innen jött az ötlet, hogy most ezt a sajttorta receptet osztjuk meg veletek.

Strawberry cheesecake with jam illustration

Hozzávalók:

  • 200 g kekszmorzsa
  • 250 g zsíros krémsajt
  • 200 g kristálycukor
  • 5 ek vaj
  • 250 ml tejföl
  • 2 tk vaniliakivonat
  • 3 tojás
  • pici citromlé

Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és kivajazunk egy tortaformát.
  • A kekszmorzsát, az olvasztott vajat és 30 g cukrot összekeverjük, és az előkészített tortaforma aljába nyomkodjuk.
  • Ezt követőeh 8 perc alatt megsütjük a kekszalapot, majd alufóliára tesszük és hagyjuk kihülni.
  • Amíg kihül, elkészítjük a tölteléket. Kézi mixer segítségével összekeverjük a krémsajtot, és a cukrot, amíg a keverék krémes és sima nem lesz. Utána hozzáadjuk a tojásokat, és azokat is eldolgozzuk benne.
  • A sajtkrémet a kekszalapra öntjük. A tortaformát egy sütőtálba helyezzük, majd kb. 2,5 cm-es magasságig forró vizet öntünk köré, és ebben a gőzfürdőben sütjük 55-60 percig.
  • Közben elkészítjük a bevonatot, a tejfölt, a maradék cukrot és a vanília kivonatot összekeverjük és az így elkészült krémet a torta tetejére öntjük, majd továbi 10 percig sütjük.
  • Ha letelt a 10 perc, lekapcsoljuk a sütőt, kinyítjuk az ajtaját, és kb. 1 órán át hagyjuk a tortát ott lehülni. Majd hütőbe tesszük, és 4-5 órát hagyjuk még a tálalásig megdermedni.
  • Kíváló hozzá a karamell, csokoládé, vagy a bogyógyümölcs öntet, és természetesen a tejszínhab.


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next