A hétvégén tartják Budafokon, a XXIII. Budafoki Pezsgő és Borfesztivált. Ennek az apropóján, most egy fehérbor felhasználásával készült receptet osztot meg veletek, egy igazi desszert, amely kiváló választás egy családi uzsonna részeként.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 db tojás
- szénsavas víz
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 3-4 szem körte apróra kockázott
- 2 fürt szőlő
- fahéj
- szegfűszeg
+1 dl fehérbor és Carte d’Or Mozartkugeln vagy vanília fagylalt
- A palacsinta tésztát kikeverjük. Egy mély tálban a lisztet és a tojásokat elkeverjük a szénsavas vízzel, valamint a tejjel, 1:1 arányban. Beleteszünk egy csipetnyi sót és a vaníliás cukrot, majd botmixerrel csomómentesre keverjük. Ezt követően, (lehetőleg hűtőszekrénybe téve), a tésztát minimum 30 percig állni hagyjuk.
- Amíg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a párolt gyümölcsöket. A felkockázott körtedarabokat és szőlőszemeket felöntjük egy deci borral, fűszerezzük a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd kis lángon, lefedett lábasban 10 percig pároljuk.
- Ha kész a gyümölcsös töltelék, a kisütött palacsintákba töltjük, majd négyrét hajtogatjuk. A tetejére egy gombóc jégkrémet teszünk és gyümölcsökkel díszítjük.
Nagyon finom meg nagyon jól néz ki azért a kedvencem.Karácsonyra készitettem el.És nagyon finom lett.