Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Fehérborban párolt gyümölcsökkel töltött palacsinta

A hétvégén tartják Budafokon, a XXIII. Budafoki Pezsgő és Borfesztivált. Ennek az apropóján, most egy fehérbor felhasználásával készült receptet osztot meg veletek, egy igazi desszert, amely kiváló választás egy családi uzsonna részeként.

20120902435
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • szénsavas víz
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3-4 szem körte apróra kockázott
  • 2 fürt szőlő
  • fahéj
  • szegfűszeg

+1 dl fehérbor és  Carte d’Or Mozartkugeln vagy vanília fagylalt

20120902437
  1. A palacsinta tésztát kikeverjük. Egy mély tálban a lisztet és a tojásokat elkeverjük a szénsavas vízzel, valamint a tejjel, 1:1 arányban. Beleteszünk egy csipetnyi sót és a vaníliás cukrot, majd botmixerrel csomómentesre keverjük. Ezt követően, (lehetőleg hűtőszekrénybe téve), a tésztát minimum 30 percig állni hagyjuk.
  2. Amíg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a párolt gyümölcsöket. A felkockázott körtedarabokat és szőlőszemeket felöntjük egy deci borral, fűszerezzük a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd kis lángon, lefedett lábasban 10 percig pároljuk.
  3. Ha kész a gyümölcsös töltelék, a kisütött palacsintákba töltjük, majd négyrét hajtogatjuk. A tetejére egy gombóc jégkrémet teszünk és gyümölcsökkel díszítjük.
Tipp: Bármilyen idénygyümölccsel helyettesíthető a töltelék.
Tipp: Bármilyen jégkrémet használhatunk!
 20120902440

One Response to Fehérborban párolt gyümölcsökkel töltött palacsinta

  1. Czuczi István Milánné

    Nagyon finom meg nagyon jól néz ki azért a kedvencem.Karácsonyra készitettem el.És nagyon finom lett.

Hozzászólás a(z) Czuczi István Milánné bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next