Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Itt a nyár! Yogozzál!

Bár eddig az idei nyár sem kényeztetett el bennünket, ha hinni lehet az időjárás előre jelzéseknek, hétvégén már 35 fokos meleggel tör ránk az igazi kánikula. Ilyenkor a legjobb víz parton tölteni az időnket, de ha ezt nem tehetjük meg, jól esik egy hűsítő fagyit elfogyasztani. Csak hogy a fagyizás élménye eddig nem volt mindenki számára elérhető, én például aki évek óta igyekszem a szénhidrátot minimálisra csökkenteni az étrendemben, és ennek, sajnos áldozatául esett a fagyi is. De csak eddig! Mert most már itt a Frozen Yogo!

Magyarországon immár két éve működnek Jono Yogo bárok, igaz, még csak 4 nagy budapesti bevásárló központban – Árkád, Allee, West End, Mammut, de látva ez elmúlt időszak eredményeit, hamarosan már országszerte, franchise hálózat keretében lesz elérhető ez az isteni hűsítő desszert.

Az üzletek forma világát igazi nyári szín kavalkád jellemzi, élénk, változatos színek, maximálisan igazodva a az elsődlegesen kiválasztott célcsoport (14-40 évesek) igényeihez.

Frozen Yogo bolt Allee

És hogy mi is a frozen yogo valójában? 

Igazából egy joghurt alapú fagylalt (én inkább állítanám, hogy igazi krém fagylalt), amely egyben testesíti meg a változatos íz és szín világot, az egészséget, a kreativitást, és a természetességet.

Valódi, friss élőflórás joghurt és tej alapú kézműves receptúra szerint készül, és tartósítószert vagy mesterséges színezéket nem tartalmaz. Nem csak a diétázók élvezhetik bátran, -hiszen a zsír tartalma nem több, mint 1,5%, és kalória tartalma sem több, mint 90-125Kcal), de a laktóz- és glutén érzékenyeknek sem kell lemondani erről az élményről.

A  klasszikus ízek mellett – vanília, csokoládé, málna, citrom – számtalan különleges ízben is elérhető, mint például az uborka, almás pite, sárkány gyümölcs, vagy az Acai, mely Magyarországon most először érhető el ebben a formában. (megjegyzés: a szerkesztőség kedvence). A joghurt alapot tovább gazdagíthatjuk friss gyümölcsökkel, vagy akár különböző öntetekkel, magvakkal, müzlikkel, drazsékkal, még inkább fokozva az élményt.

Sokáig csak amerikai filmekből ismerhettük a frozen yoghurtot,  vagy ahogy az USA-ban nevezik, a FroYo-t. Ki ne látott volna a népszerű közösségi portálokon olyan fotókat, ahol népszerű  sztárok posztolják az éppen aktuális “művüket”. Hajrá fiúk-lányok, most már nekünk is itt a lehetőség, elő azokkal az okos telefonokkal, és irány a Facebook.

Tények a Frozen Yogo-ról:

1. Egy átlagos tejszínes fagylalt zsírtartalma 8-20% között van, ezzel szemben a frozen yogurt tejszínnel még csak nem is találkozik. Így bár alapját joghurt és tej adja, ezek egyikének zsírtartalma sem haladja meg a 1,5%-ot, ezértkalóriában is szegényebb a klasszikus fagylaltnál. Egy adag frozen yogurt körülbelül 90-125 kalóriát tartalmaz.

2. A joghurtnak számtalan kedvező élettani hatása van: pre- és probiotikum tartalmánál fogva alkalmas a hasznos mikroorganizmusok visszatelepítésére a szervezetben, csökkenti a koleszterin szintet, valamint különféle vitaminokat és ásványi sót is rejt magában. És ami a legfontosabb: felgyorsítja a zsír lebontását. Joghurtot ráadásul azok is fogyaszthatnak, akik érzékenyek a tejcukorra, a benne található mikroorganizmusok ugyanis az erjedés során a tejcukor nagy részét lebontják.

3. Ahogy léteznek fagylalt mesterek, úgy léteznek “frozen yogurt mesterek” is, vagyis olyan cukrászok, akik folyamatosan újabb és újabb ízeket és íz variációkat álmodnak meg. Az ilyen kézműves frozen yogurt minőségi, friss alapanyagokból készül, és olyan különleges ízekben létezik, mint az uborka, a sárkány gyümölcs, az almás pite vagy éppen a tojáslikőr.

Az önkiszolgáló yogo-zásban az az egyik legjobb dolog, hogy mindenki maga állíthatja össze a kis poharas mennyországát, aminek csak a fantáziája szabhat határokat. Nézd csak:


One Response to Itt a nyár! Yogozzál!

  1. gyánó anna

    Mert nyáron lehűt

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next