Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Panna cotta – az olasz desszert

Egy könnyű nyáresti csábítás

Ami a franciáknak, vagy az angoloknak a créme brulée, az az olaszoknál a panna cotta, (főzött krém). Eredetileg Piemontból származik, de Olaszország minden tartományában nagy népszerűségnek örvend, Egy isteni desszert, azzal a különbséggel, hogy a vaníliás alapkrém tojás nélkül készül (tejszín, tej cukor és zselatin  felhasználásával), a tetejére pedig nem égetett cukorréteg kerül, hanem rendszerint valamilyen gyümölcsös öntet.

Jól behűtve ideális desszert nyári estékhez, akár fagylalt helyett is.Jelen esetben az alapkrémbe egy kis kókusz is került, amely egy kicsit tovább bolondította az ízét. A gyümölcsök közül nekem a málna a kedvencem, -végre itt a málna szezon, mert azért friss gyümölcsből az igazi- , ezért is esett erre a választásom, de nagyon finom eper, cseresznye, szeder felhasználásával is.

Panna Cotta

Hozzávalók:

  •  4 dl tejszín
  • 2 dl zsíros tej (3,6%-os)
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 db vaníliarúd (esetleg aroma)
  • 1 ek zselatinpor
  • 10 dkg kókuszreszelék

 A gyümölcsöntethez 30 dkg málna, 1ek méz, és egy 1 tk zselatinpor.

 Elkészítés:

A tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliarúdat és jelen esetben a kókuszreszléket összeforraljuk. Gyakran kevergessük meg, mert különben könnyen kifut. Ezután vegyük le a tűzről és állandó kevergetés mellett adjuk hozzá a zselatinport. Hagyjuk langyosra kihűlni, majd poharakba töltjük (én a créme brulée-s tányérkákat használom erre a célra), és a hűtőbe tesszük, hogy alaposan megdermedjen. (min. 5 óra, de akár egy egész éjszakára is betehetjük.)

A gyümölcsöntethez a málnát egy edényben a méz hozzáadásával pár percig főzzük, majd botmixer segítségével sziruposra dolgozzuk. Az édesebb szájúak tehetnek bele még egy kis cukrot, vagy több mézet, én kicsit fanyarabban szeretem, a vaníliás alapkrémünk épp eléggé édes, és ez a kontraszt jót tesz a desszertünknek. Beleteszünk 1 tk zselatinport, és hagyjuk kicsit megdermedni. Langyosan öntjük a hideg panna cotta tetejére.

Tálalás előtt, néhány pillanatra  forró vízbe állítva a pohárkákat, könnyen tányérra borítható a vaníliás-kókuszos krémünk, melyet alaposan megöntözünk a málnakrémmel. Díszíthetjük a tetejét még mentalevéllel.

Tudtad?:a málnát már az ókorban gyógynövényként tartották számon, Nagy mennyiségben tartalmaz A és C vitamint, káliumot, kalciumot és foszfort. Vértisztító, csökkenti a magas vérnyomást, a vércukor szintet, segít megszüntetni a menstruációs zavarokat. Kismamák számára szinte kötelező a málna leveléből készített tea fogyasztása. Már napi egy pohár elfogyasztása is jó hatással van a magzat egészséges fejlődésére és megkönnyíti a szülést.


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next