Az olimpia jegyében…
Sárgadinnye hajó szedres-mascarponés legénységgel, avagy sárgadinnye szeletek mascarponés szedres töltelékkel, mentával díszítve.
Hamarosan elkezdődnek az olimpián a kajak-kenu versenyek is. Hajrá magyarok! Ez adta az apropóját ennek a desszertnek az elkészítéséhez.
Hozzávalók:
1 sárgadinnye
500 gr mascarpone
25 dkg túró
4 zacskó vaniliás cukor
1 rum aroma
15 dkg fekete szeder
1 db citrom
menta
A sárgadinnyét szeletekre vágjuk, majd egy kocka formát kivágunk a gyümölcs húsából, ide töltjük majd be a mascarponés töltelékünket. Ehhez a mascarponét elkeverjük a túróval, a vaniliás cukrokkal, a rum aromával, a citrom reszelt héjával és a szeder felével. Tehetünk bele 2cl erdei gyümölcsszirupot, (ha nincs otthon, gyümölcs szörppel is helyettesíthető). Botmixerrel keverjük csomómentesre (elsődlegesen a túró miatt), majd töltsük bele a kivájt sárgadinnyékbe. Kehelyben is elkészíthetjük, akkor a sárgadinnyét felkockázzuk, és arratesszük rá a töltelékünket. Mentával díszíthetjük a tetejét. Nagyon behűtve tálaljuk!
Figyelem: Rengeteg kalóriát tartalmaz, ha csak drukkolunk az olimpikonoknak a TV előtt, akkor egy szeletnél egyszerre ne együnk többet
Alig várom, hogy érjen már a dinnye, ezt kipróbálom feltétlenül!