Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Disznótoros kolbászfesztivál

Idén másodszor került megrendezésre a budapesti disznótoros és kolbászfesztivál, a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A rendezvény fővédnöke: Tarlós István, Budapest Főpolgármestere.

Sajnos az időjárás nem volt túl kegyes a szervezőkhöz, pénteken és szombaton az eső nehezítette meg az Ő és a több száz fellépő dolgát, vasárnapra azonban kedvezett az időjárás. Így nem is csoda, hogy még vasárnap délben is tömött parkolók és a pénztáraknál kígyózó sorok fogadták a kilátogatókat.

fesztivál kollázs

Nem is volt alaptalan ez a nagy érdeklődés. A 10 hektáros rendezvényterületen egész nap neves fellépők szórakoztatták a közönséget. Nappal családi programok, folklór műsorok, disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár várta a látogatókat.

állat kollázs

De volt itt kolbász utca is, ahol nem csak kóstolni lehetett a különlegesebbnél különlegesebb háztáji kolbászokat, de olyan termékeket is megvehettünk, amiket nem feltétlenül találunk meg az üzletek polcain. (pl.: szamár kolbász). Magyarországon egyedülálló kolbászválasztékkal találkozhattunk. A kolbászokon kívül mindenféle disznótoros finomság is volt a tepertőtől a cigánkáig. (felvidéki hurkaféleség) Ezen kívül kézműves sajtok, méz, lekvár, fűszerek és egyéb ételkülönlegességek, valamint széles ital választék, minőségi borok, kézműves sörök és a primőr pálinkák közül kedvére válogathat az ínyenc közönség.

És a végeredmény:

kolbászok20151018_120309

A rendezvény tiszteletére, mi most egy kolbászos recepttel kedveskedünk nektek, ami akár egy könnyed és gyors vacsora gyanánt is elkészíthető. Elvégre itt a sütőtök szezon, és ne feledjük jön Halloween. Jó étvágyat hozzá!

Kolbásszal töltött tök:

Hozzávalók:

2 db sütőtök (kanadai)
10 dkg kolbász
200 g kukorica (lehet konzerv is)
1 csokor petrezselyem
1 szál póréhagyma
1 tk mustár
3 gerezd fokhagyma
2 kanál olívaolaj
10 dkg reszelt sajt
só, darált bors

Elkészítése:

Hosszában kettévágjuk a sütőtököt, majd kimagozzuk. Előmelegített sütőben, sütőpapírra téve puhára sütjük.

Amíg kicsit kihűl, elkészítjük a tölteléket.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük a felkarikázott póréhagymát és kb 1-2 perc alatt megpároljuk. Amikor a hagyma már majdnem jó, hozzáadjuk az apróra nyomott fokhagyma gerezdeket.
Ezt követően hozzáadjuk a kis kockákra felvágott kolbászt és további egy percig pirítjuk.

Az egyik sütőtöknek kiszedjük a megsült húsát, egy tálba tesszük, és hozzá adjuk a megpirított kolbászos hagymát.
A többi sütőtök közepéből is szedhetünk ki egy-egy kanállal, hogy nagyobb helye legyen majd a tölteléknek.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval , borssal, mustárra.
Végül adjuk hozzá az apróra összevágott petrezselyem zöldjét, és leszűrt kukoricát.
Óvatosan összekeverjük, majd a kolbászos tölteléket a megsütött tökök kivájt belsejébe halmozzuk.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd forró sütőben 150 fokon 20-25 percen át sütjük.


One Response to Disznótoros kolbászfesztivál

  1. Sörösné Mihók Ildikó

    Amióta az eszemet tudom, a disznótor mindig meghatározó volt nálunk, hiszen egy évi táplalékunkat jelentette. Nem tudnék és nem is akarnék lemondani róla soha! Egyszerűen szeretem a disznóhúst. A sütni való tököt is, úgyhogy ez egy tökéletes kombó. Szerintem ezt még a férjem is szívesen enné, pedig ő nem nagy tök-rajongó!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next