Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

3 hónap-3 szabály-3 előétel

nap múlva lesz 24-e, vagyis pontosan 3 hónap van hátra Karácsonyig. Ennyi idő pont elég ahhoz, hogy formába hozzuk magunkat. Most, hogy vége a nyári fagylaltozásoknak, a Balaton parti lángosozásoknak, és még a karácsonyi nagy evések időszaka előtt vagyunk, használjuk ki az időt.

Sokféle fogyókúrát kipróbáltam már, de igazán mindegyikkel hol ez, hol az volt a gond. Vagy olyan ételeket kell fogyasztani a kúra során, amelynek nem csak az elkészítése, de már az alapanyagok beszerzése is problémás, vagy az egyszínűsége miatt nem bírjuk sokáig. Arról nem is beszélve, hogy munkahelyi környezetben mindez hogy kivitelezhető. Ezért kitaláltam egy nagyon egyszerű módszert, aminek a lényege a 3-as szám körül forog. 3 magunk által megfogalmazott szabály betartása 3 hónapon keresztül.

Az én “mesterhármasom”:

  • Délig csak gyümölcs és ásványvíz  ( tudom, hogy egy jó reggeli fontossága minden dietetikus számára szentírás, de  nálam nem)
  • Este 6 után nem eszem semmit!
  • Három tiltott étel/ital: édesség, péksütemény, alkohol.

Nekem ez az a hármas, amik segítségével megvalósíthatom a fogyókúrámat, anélkül, hogy számolgatnom kellene a kalóriákat, vagy különleges alapanyagok után kellene rohangálnom. Könnyen kivitelezhető, “könnyen” betartható, és mindenki számára adott a lehetőség, hogy a gyenge pontjait ezáltal kiiktassa. Írhattam volna, hogy nem eszem kolbászt, vagy nem iszom cukros üdítőt, de ez amúgy sem jellemző rám, ezek megfogadásával nem érnék semmit. De Te talán igen!

Csatlakozz hozzám, alkosd meg a Te hármasod! Küldd el, és azon kívül, hogy fantasztikus formában lehetsz Karácsonykor, még meg is nyerheted az 2000Ft értékű ajándékcsomagunkat!
És ösztönzésképpen 3 isteni előétel receptje:
Juhtúrós rántott  gomba kaporszósszal 002
Juhtúróval töltött gombafejek, rántva

Hozzávalók: 1 kg gomba, 20 dkg juhtúró, 2-3 ek tejföl, fokhagyma, a kaporszószhoz: tejszin, 1 csokor kapor apróra vágva, liszt, só, bors
A gombákat megpucoljuk, csak a gombafejekre lesz szükségünk (a szárát felhasználhatjuk egy másnap reggeli rántottába). A juhtúrót elkeverjük tejföllel, fokhagymával, sózni nem szükséges, a juhtúró már eleve sós! A tölteléket a gombafejekbe töltjük, majd bepanírozzuk. (liszt-tojás-zsemlemorzsa). Nagyon forró olajban kisütjük, a töltelékkel fölfele helyezzük az olajba. Rövid ideig sütjük, mert ellenkező esetben kifolyhat a gombából a töltelékünk.  A kaporszósz elengedhetetlen hozzá, egy lábosban melegítsük fel kis lángon a 2 dl tejszint, tegyük bele az apróra vágott kaport, majd kevés liszttel, folyamatosan kevergetve sűrítsük be (hasonlóan a besamel mártáshoz).

 

Mediterrán tonhalas paradicsom 002
Mediterrán tonhalas paradicsom

Hozzávalók: 8-10 szem paradicsom, 25 dkg tonhal, 25 dkg mascarpone, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, bazsalikom.

A paradicsomok tetejét levagdossuk, kiskanállal kivesszük a húsos belsejét. Az így kapott paradicsomokat megtöltjük a tonhal, és a mascarpone sajt keverékével. Ízesítés: só, bors, fokhagyma és bazsalikom. Ha nem elég krémes a töltelékünk, pár csepp olivaolajat adhatunk hozzá. Behűtve fogyasszuk!

kaszinótojás2
Kaszinótojás

Hozzávalók: 8-10db tojás, 2 ek majonéz, 1 ek mustár, 2 dl tejföl, só, bors, petrezselyem

A tojásokat keményre főzzük, majd ketté vágjuk őket és a tojássárgákat kivesszük. Az összetört tojássárgát elkeverjük a tejföllel, majonézzel, és a mustárral. Izesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, majd az így kapott masszát visszatöltjük a félbevágott tojásokba. Salátaágyon tálaljuk.


One Response to 3 hónap-3 szabály-3 előétel

  1. Nálam a következő 3-as szabály vált be:
    Reggelizz úgy , mint egy király.
    Ebédelj úgy mint egy polgár.
    Vacsorázz úgy mint egy koldus.

    Nos, reggelire gyümölcs joghurt, valami sk. csökkentett kalória tartalmú keksszel, vagy házi müzliszelettel.
    Ebéd, amit bármikor máskor is megennék, de csak 1 fogás, kisebb adagban, kenyér elhagyásával (ha muszáj hozzá, akkor inkább kifli).
    Vacsora natúr joghurt+ fél kifli, vagy zöld saláta+ fél kifli (vagy abonett)
    És napközben sok ásványvíz, és alma.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next