Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Egészséges évkezdet-Cozze alla marinara

Elöszőr is, nagyon boldog új évet kívánunk minden olvasónknak! Remélem, idén is velünk tartotok, és sok hasznos receptet tudunk megosztani Veletek. Szilveszterkor se szeri, se száma az újévi fogadalmaknak, s bár erről pontos kimutatást nem tudok, de az első három leggyakoribb fogadalom között biztos ott szerepel, hogy ezútán egészségesebben étkezünk, és hogy lefogyunk. Ehhez kiváló kezdet, hogy megfogadjuk, idén több halat, és tengeri herkentyűt fogyasztunk. Nekünk, most egy isteni kagykós előételre esett a választásunk, cozze alla marinara (kagyló paradicsomos mártásban). Ez a kiváló fogás nálunk már szerepelt a karácsonyi menüben, gyorsan elkészíthető, isteni finom, és a nyári olaszországi tenngerparti hangulatot csempészi a tányérunkba.

Hozzávalók (4-6 főre):

  • 1 kg kagyló
  • 3 db paradicson
  • 500g sűrített paradicsom
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor petrezselyem

 

kagyló

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

  1. Első lépés a kagyló megtisztítása, de ez elég macerás és időigényes folyamat, mire a homokot kimossuk a kagylókból. Én csak javasolni tufdom a szupermarketekben (én mindig az Auchanban veszem) kapható, előre pucolt félkész kagylót, általában 1 kg-s kiszerelésben kapható.
  2. Egy nagy fazékba beleöntöm a kagylókat, hozzáadom a nagyon apróra vágott paradicsom és fokhagyma darabokat.
  3. Az egészet felöntöm a sűritett paradicsommal, és a fehér borral, majd körülbelül 5 perc alatt összerottyantom. Óvatosan kevergessük, nehogy összetörjük a kagylókat, inkább csak rázzuk meg egyszer-kétszer a fazekat.
  4. A végén hozzáteszem az apróra vágott petrezselymet (ne sajnáljuk, legalább 2 csokor legyen), és azonnal tálaljuk.

 


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next