A szeptember 1-e évek óta az iskolakezdést, és egyben a nyár végét is jelenti.
“ébresztő” , “el fogunk késni”, “bepakoltál”, “siessünk”, “erre nincs idő”, “… és még hosszasan sorolhatnánk azokat a mondatokat, amely szinte minden iskola kezdésben érintett családban elhangzanak.
A reggeli rohanást még csak fokozza az egész napi munkavégzés, rohanás a gyerekért az iskolába, futás a szakkörökre, és este, mikor hazaérünk, vár ránk egy éhes férj, aki finom, meleg vacsorát szeretne, lehetőleg minél gyorsabban.
Erre a helyzetre tökéletes tippünk a csirkemáj, amiből 30 perc alatt ízletes vacsorát készíthetünk.
tévhitek: “városi legenda”, hogy a májat csak a főzés végén sózhatjuk, különben megkeményedik. A keményedés oka, ha túlsütjük a májat, ami nagyon könnyen előfordulhat, elég egy rosszkor jött telefon hívás. Nyugodtan sózzuk, fűszerezzük már az elkészítéskor.
Hozzávalók:
- 2 ek zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 15 dkg bacon/szalonna
- 50 dkg csirkemáj (kacsamáj)
- 1 tk majoránna
- só, bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt.
Megpucoljuk a vöröshagymát, majd felszeleteljük, és magas lángon megpiritjuk.
Hozzáadjuk a felszeletelt bacont, és alaposan összekeverjük.
A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk, majd a hagymás-szalonnás zsíradékba forgatjuk.
Közepes lángon, folyamatosan kevergetve 5-6 perc alatt készre pirítjuk.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, csipetnyi majorannával.
Tálaljuk friss kenyérrel, és savanyúsággal.