Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

30 perces vacsora- hagymás csirkemáj

A szeptember 1-e évek óta az iskolakezdést, és egyben a nyár végét is jelenti.

“ébresztő” , “el fogunk késni”, “bepakoltál”, “siessünk”, “erre nincs idő”, “… és még hosszasan sorolhatnánk azokat a mondatokat, amely szinte minden iskola kezdésben érintett  családban elhangzanak.

A reggeli rohanást még csak fokozza az egész napi munkavégzés, rohanás a gyerekért az iskolába, futás a szakkörökre, és este, mikor hazaérünk, vár ránk egy éhes férj, aki finom, meleg vacsorát szeretne, lehetőleg minél gyorsabban.

Erre a helyzetre tökéletes tippünk a csirkemáj, amiből 30 perc alatt ízletes vacsorát készíthetünk.

 

chicken liver with lemon and onion

chicken liver with lemon and onion

tévhitek: “városi legenda”,  hogy a májat csak a főzés végén sózhatjuk, különben megkeményedik. A keményedés oka, ha túlsütjük a májat, ami nagyon könnyen előfordulhat, elég egy rosszkor jött telefon hívás. Nyugodtan sózzuk, fűszerezzük már az elkészítéskor.

Hozzávalók:

  • 2 ek zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg bacon/szalonna
  • 50 dkg csirkemáj (kacsamáj)
  • 1 tk majoránna
  • só, bors

Elkészítés:

Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt.

Megpucoljuk a vöröshagymát, majd felszeleteljük, és magas lángon megpiritjuk.

Hozzáadjuk a felszeletelt bacont, és alaposan összekeverjük.

A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk, majd a hagymás-szalonnás zsíradékba forgatjuk.

Közepes lángon, folyamatosan kevergetve 5-6 perc alatt készre pirítjuk.

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, csipetnyi majorannával.

Tálaljuk friss kenyérrel, és savanyúsággal.

 

 

 


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next