Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Gyógyító húsleves influenza járvány esetére

A különböző közösségi portálokon se szeri, se száma azoknak a bejegyzéseknek, amelyekben arról panaszkodnak a kommentelők, hogy elkapta őket is az influenza. Fáj a fejük, torkuk, végtagjaik, netán be is lázasodtak, felkelni sincs erejük. A tomboló influenza járványt csak tovább tetézi a szokatlanul enyhe téli időjárás. Bár nem csodaszer, de ilyenkor jól eshet egy tál finom, gőzölgő húsleves. Sokan esküsznek rá, hogy a húslevesnek gyógyító hatása van, és ezt a tényt már tudósok is kimutatták.

A University of Nebraska egyetem kutatói bebizonyították, hogy a klasszikus húsleves csökkenti a megfázás, és a felső légúti megbetegedések tüneteit, és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

A tipikus vasárnapi ebéd első fogása, mely készülhet sertés-, marha-, csirke-, vagy akár kacsa húsból. A magyar gasztronómia egyik jellegzetes étele, sokak szerint a létező legjobb dolog, amivel egy ebéd csak kezdődhet.

S bár az elkészítése nagyon egyszerű, ám időigényes, kezdő háziasszonyok is nyugodtan belevághatnak az elkészítésébe. A jó húsleves titka, hogy lassú tűzön és sokáig készül, akár három órán át.

Mi most egy alap receptet osztunk meg veletek, természetesen mindenkinek megvan a nagyitól kapott jól bevált receptje, és tájegységenként is eltérőek a készítési szokások.

húsleves

Hozzávalók:

  •  80 dkg tetszés szerinti hús (sertés húsos csont, csirke aprólék)
  • 4 l víz
  • 5-6 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 kisebb zeller
  • opcionálisan választható: egy kis darab karalábé, vagy káposztalevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom

Fűszerezése a són és borson túl mást nem igényel, bár tetszés szerint adhatunk hozzá petrezselymet.

A sóval óvatosan bánjuk, és ha gyógyító céllal fogyasztjuk, mindig igyunk utána egy pohár vizet.

 Elkészítése:

 Mindig hideg vízben kezdjük el főzni a húst.

Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, a sárgarépát, petrezselyem gyökeret, vöröshagymát, zellert, karalábét, paprikát, paradicsomot és a fokhagyma gerezdeket.

Ízesítjük sóval, borssal.

Lassú tűzön 4 órán át főzzük, nem szabad lobognia a levesnek. Főzés közben a habot folyamatosan le kell szedni.

Ha megfőtt a levesünk leszűrjük, és cérnametélttel, vagy grízgaluskával tálaljuk.

 Jó étvágyat!

A finom, forró húslevesünk elfogyasztása után pedig irány az ágy, és egy nagy alvás. Garantáltan jobb közérzettel fogunk felébredni, jobbulást minden influenzában szenvedőnek!


3 Responses to Gyógyító húsleves influenza járvány esetére

  1. gyánó anna

    Mert felmelegít és gyógyít

  2. Laki Péter

    Mert a legjobb leves a világon! Nem csak ízletes, hanem gyógyít is!

  3. Laki Péter

    Mert a legjobb leves a világon!!!!

Hozzászólás a(z) Laki Péter bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next