Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Itt a grillszezon!

…selfness pác recepttel!

Mi is az a selfness?

Welnessezni mindenki szeret. Ez a szó már ismerősen cseng a fülünknek, néha már túlságosan is, hiszen a csapból is ez folyik. Wellness pihenés, wellness étkezés…, ha nem eszerint élsz, már nem is vagy jó ember. Most, azonban, már itt az új őrület, mely a wellnessből nőtte ki magát, s ez nem más, mint a selfness. Míg a wellness “csupán” a testi kényeztetéssel foglalkozik, a selfness célja nem kevesebb, mint a test és a lélek összhangjának megteremtése, egy egészséges énkép kialakítása, …

…vagyis egyfajta egészségen alapuló életstílus megteremtése. A selfness működésének titka, hogy nem egy előre meghatározott időszakra korlátozódik, hanem egy új, élethosszig tartó harmonikus, optimista, pozitív  életstílus kialakítására törekszik.

Mottó: …ép testben, ép lélek!
 

Most, hogy itt a jó idő, előtérbe kerülnek a szabadban elfogyasztott étkezések, az esti borozgatásokkal egybekötött grill-partyk.

Ennek az új életformának a jegyében született meg a selfness pác ötlete is, amely nem más, mint egy gyömbéres-chilis-fokhagymás pác. Mindegyik összetevője komoly pozitív élettani hatásokkal rendelkezik, így tökéletesen illeszkedik a selfness életstílusba.

Fokhagyma: erős antibakteriális és gombaölő hatása van, immunrendszer erősítő, vérnyomás csökkentő. Segít a magas koleszterinszint csökkentésében, de még a rákos sejtek elpusztításában is komoly érdemei vannak.

Chili: zsírégető, és emésztés serkentő, gyulladás csökkentő, segít a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát csökkenteni, de még fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.

Gyömbér:  Egyszerre gyógyszer és afrodiziákum. Javítja a memóriát, hányás csillapító, görcsoldó hatású, növeli az immunrendszer fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét. Zsírégető, felgyorsítja az anyagcserét. Bár ez, mind a három fűszerről elmondható.

Gyerekeknek készítsük el a pác gyerekbarát verzióját, kicsit kevesebb gyömbér felhasználásával, és a chilit, illetve a fokhagymát helyettesítsük mézzel és mustárral. Tarja helyett használjunk csirke, vagy pulykamell filét.

Hozzávalók:

50 dkg sertéstarja
50 dkg csirkemell filé

3 dl étolaj
1 gyömbér
4-5 gerezd  zúzott fokhagyma
1 dl hot chili

gyerek pác verzió:
3 dl olaj
1/2 gyömbér
3 ek mustár
5 ek méz

A húsokat vékonyan felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Ezt követően elkészítjük a pácot, az összetevőket elkeverjük 3 dl étolajjal. A hússzeleteket egy hűtődobozba rétegezzük, és minden réteget alaposan bedörzsölünk a páclével. Legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb egy éjszakára betenni, hogy a hús minél jobban beszívja a páclét. Ezt követően már csak a sütögetés marad, ami már igazi férfi tevékenység, legalábbis nálunk. A húsok mellé készítsünk grill zöldségeket is, tapasztalatom szerint erre a célra a legalkalmasabb a cukkini, a padlizsán, a gomba, és a bébi kukorica, no meg persze a hagyma, hagyma, hagyma minden mennyiségben.


4 Responses to Itt a grillszezon!

  1. Imádom a grill húsit és a sült kolbit!!

  2. Kamarásné Vica

    istenien néz ki,gondolom az ize is jó :) amint jó idő lesz,tuti ki próbálom :)

  3. Bojtár Tiborné

    nagyon finom ettem már, kedvencem

  4. baráti kikapcsolódás mellé tökéletes

Hozzászólás a(z) Irisz bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next