Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Jóbarátok menü – Gazpacho

Gazpacho- hűsítő, paradicsomalapú, spanyol zöldségleves

A www.oromkonyha.hu weboldal  új lappal bővült. Jóbarátok menü pont alatt megtalálhatjátok a Jóbarátok című sorozatban szereplő ételek leírásait, receptjeit. A televíziózás történetének egyik legnézettebb sorozata, mely nézők millióit ültette le a képernyő elé.  Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler és Ross, a hatos, melyre minden élethelyzetben számítani lehet.

A méltán világhírű sorozat tíz évadjának epizódjai nem csak igen szórakoztatóak, de ha rosszkedvű vagyok felvidítanak, ha jó a kedvem, azt még jobbá teszik, ha beteg vagyok “meggyógyítanak”. Remélem, ezzel ti is így vagytok. A 240 rész számos gasztronómia szempontból is érdekes pillanatot tartalmaz. Kezdjük a sort Monica szakácstudományával, és első receptként  álljon itt a híres Gazpacho receptje és elkészítése.

 
Hozzávalók (4 személyre):
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 db közepes kaliforniai paprika
  • 1 db kisebb kígyóuborka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. fehérbor ecet
  • 4 dl paradicsomlé
  • csipetnyi só, bors, oregáno a fűszerezéshez
  • 1 csokor petrezselyem
  • + 1 db BOTMIXER, VAGY TURMIXGÉP

Elkészítés:

1. A paradicsomokat meghámozzuk. Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha a paradicsomok héját kereszt alakban bemetszük, majd egy mély tálba tesszük és forró vizet öntünk rá. Pár percen belül felpöndörődik a bemetszett héja és akkor már könnyű  a hámozás. A megpucolt paradicsomokat felkockázzuk.

2. A paradicsomok után jöhet a paprika. Kivágjuk az ereit, kiszedjük a magokat, és ezt is feldaraboljuk.

3. Az uborka héját lehámozzuk, és szintén felkockázzuk.

4. Az előkészített és felaprított zöldségeket (paradicsom, paprika, uborka) beleöntjük a turmix gépbe. Ezt követően belereszeljük a megtisztított fokhagyma gerezdeket.

5. Utolsó lépésként hozzáöntjük a paradicsomlevet, az olívaolajat és a fehérbor ecetet. Fűszerezzük csipetnyi sóval, borssal és oregánoval.

6. Az így kapott zöldséglevet turmixgépben 2-3 perc alatt összedolgozzuk, majd jól záródó műanyag dobozban 8-10 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

  Hidegen fogyasszuk,  igazi nyári étel.

 


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next