Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

LECSÓ, kicsit másképp!

Egyszerű, finom, olcsó: az a lecsó!

Lehet, hogy nem a legelegánsabb étel, de hogy a legfinomabb, az biztos. Soha nem tudok annyit készíteni belőle, ami ne fogyna el. Most, szerettem volna egy kicsit megbolondítani, ezért nagyon sok receptet elolvastam. Elsősorban a Bodrogi Gyula féle dupla lecsó keltette fel a figyelmemet, de ez sem egy az egyben. Vettem belőle ötleteket, de azért, a nálunk bevált alapok is megmaradtak. A végeredmény nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek.

 

lecsó2
Hozzávalók:
  • 1 kg paprika
  • 60 dkg paradicsom
  • 6 db tojás40 dkg virsli és debreceni10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, paprika
  • +1 evőkanál méz!

1. lépés

Kevés olajon megpirítom a hagymakockákat és a felszeletelt bacont.

2. lépés

A felkarikázott paprikát és a feldarabolt, héjától megpucolt paradicsomot (forrázzuk le a paradicsomokat, és akkor könnyen lehúzhatjuk a héját)  a hagymához adom, és FEDŐ NÉLKÜL, ÉS PLUSZ FOLYADÉK HOZZÁADÁSA NÉLKÜL puhára főzöm. Fűszerezés: só, bors, paprika.

3. lépés

Az első csavar…a megpuhult lecsó alapot botmixerrel elaprítom (csak 2-3 keverés, ne legyen túl pépes, maradjanak azért paradicsom darabok benne). Ezután beleteszek friss, ropogós, felkarikázott paprika darabokat (by Bodrogi). Én a tojásos verziót részesítem előnyben, ezért hozzáadok még 6 db felvert tojást.  és vagy virslit, vagy debrecenit, netán kolbászt, ami éppen van otthon. Még egyszer fűszerezem borssal, chilivel (mert a lányaim nem éppen lecsó függők, így lehet csípős az egész). Az egészet összerottyantom  még egyszer.

4. lépés

A második csavar! A végén az elkészült lecsóhoz hozzákeverek egy evőkanál mézet.

Nem mondom, hogy ennél a pontnál nem remegett a térdem, mik lesz az én  finom lecsómmal, ha ezt a lépést még sem kellett volna megtenni? De, én hiszek a nemzet színészének, ha Ő mondja…

lecsó3

És jó lett!

Finom,  nem lehet betelni vele, és nem kerül annyiba, mint pl. a görög tepsis csirke. (volt aki, ezt kifogásolta)

A főzés öröm ! Kísérletezz!


 


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next