Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Lecsó variációk

Friss paprika és paradicsom……hmm….Szezonja van! Tipikus nyári étel, a magyar gasztronómia egyik alap étel klasszikusa, azonban sok más nemzet is szívesen fogyasztja, számos verziója létezik.  A lecsó alapvetően egy zöldséges ragú, aminek alapját a paprika és a paradicsom képezi, amit a különböző nemzetek más és más hozzávalókkal egészítenek ki.

Nálunk a legtöbb recept alapját az egy rész hagyma, két rész paradicsom és négy rész paprika arány képezi.

Talán, a francia verziót, a ratatouille-t, többen is ismerik, köszönhető ez a Disney népszerű rajzfilmjének, a L’ecsó-nak is. Ez egy igazán zöldséges ragú, melyben megtalálható még többek között a cukkini és a padlizsán is. De hallottatok már a szerb dzsuvecs-ről, amiben a paprika, paradicsom kombót a padlizsán és a rizs egészíti ki?

Íme, egy kis áttekintő különböző nemzetek lecsó verzióitól:

lecsó verziók

Tomato Sauce

 

Hozzávalók:

  • 1 kg paprika
  • 60 dkg paradicsom
  • 8 db tojás
  • 70 dkg virsli, vagy debbreceni
  • 10 dkg bacon
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors, paprika, chili

Elkésítése:

Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymakockákat és a felszeletelt bacont.

Ezt követően a felkarikázott paprikát és a feldarabolt, héjától megpucolt paradicsomot (forrázzuk le a paradicsomokat, és akkor könnyen lehúzhatjuk a héját)  a hagymához adjuk, és FEDŐ NÉLKÜL, PLUSZ FOLYADÉK HOZZÁADÁSA NÉLKÜL puhára főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, paprikával. Én hozzáteszek még egy kis fokhagymakrémet és csilit is.

Nálunk a tojásos verziót vált be, így  hozzáadok még 8 db felvert tojást. végül beletesszük a felkarikázott virslit, vagy debrecenit, netán kolbászt, ami éppen van otthon.

Végül, az egészet össze rottyantom  még egyszer.

lecsó1


2 Responses to Lecsó variációk

  1. Farkas Erzsébet

    Isteni finom…

  2. Farkas Erzsébet

    Nagyon szeretem a lecsók minden változatát…

Hozzászólás a(z) Farkas Erzsébet bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next