Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Spárga sokk. Jó értelemben!

CSŐBEN SÜLT SPÁRGA

Spárga (asparagus officinalis)

Miután, most van szezonja, viszonylag olcsón hozzájuthatunk. Ez az a zöldség, ami nem túl gyakori nálunk, de be kell valljam, méltánytalan volt eddig ily mértékben mellőzni. Gyorsan elkészíthető, és változatosan felhasználható. Bár én most csőben sült spárgát készítettem belőle, legközelebb egy finom spárgakrém levesre csábulok el.
 
1. lépés
A spárga szárakat forrásban levő vízben 6-8 percig főzőm. (vastagságtól függően)

2.lépés
Kivajazott tepsibe lefektetek egy réteg spárgát. Erre jöhet a felkockázott tarja. Az egészet megszóróm sajttal, majd megint egy réteg spárga-tarja-sajtspárga.  Az utolsó réteg spárga legyen. Ezt nem csak a rétegezésnél hasznát sajttal szórom meg, de hintek rá parmezánt is, és az egészet bőségesen meglocsolom tejföllel.

3. lépés
200 fokra előmelegített sütőben kb.45 percig sütőm, amíg aranybarna lesz a teteje.

Érdekességek, hasznos tudnivalók:  
Talán, azért is volt eddig méltánytalanul elhanyagolva ez a zöldség, mert nem ismertem eléggé. Ha ezzel más is így van, remélem ez a néhány információ segíteni fog.

1. Két fajtája ismert, a fehér és a zöld spárga. A zöld spárgát nem kell megpucolni, a fehéret, sajnos igen.
2. Hogy tudjuk a frisseségét megnézni?
Meghajlítjuk a szálakat (kb. 2-3 cm-re) és ahol eltörik, onnan friss, jól használható a spárgánk. Az alsó, letört részét, max. a hétvégi húslevesbe használjuk fel. A spárgát mindig frissen használjuk fel, hűtőben max. 1-2 napig tárolható, ha mégis hosszabb ideig kell tárolnunk, akkor érdemes vizes ruhába csavarni.
3. Mennyi ideig főzzem?
Forrásban levő vízben 6-8 percig. A vízbe tegyünk cukrot, csipetnyi sót és citromlét. Használjunk nagyobb lábast (én a spagetti fözőt használom erre a célra) a főzéséhez.
A spárga, mint gyógyszer?

Sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, ami nekem a legszimpatikusabb, hogy nem tartalmaz koleszterint, és kevés a kalória tartalma. (vagyis, beleillik a kiszemelt fürdőruha-projectbe). Ami gyógyászatilag ennél fontosabb, hogy
vízhajtó és vesekő eltávolító hatása is van, mindemellett gazdag vitaminokban, A, B1, B2, C, E, folsav

.


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next