Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Sült kolbász lencsével

Egy harminc perc alatt elkészülő vacsora

Miután az újévi lencsefőzelékhez megvásárolt lencse egy része még meg volt a kamrában, gondoltam épp itt az ideje a felhasználásának, de nem a megszokott főzelék-leves módon szerettem volna elkészíteni. Szerencsém is volt, hiszen pont ekkor volt egy kis időm arra is, hogy kedvenc gasztronómiai magazinom a GoodFood korábbi számait átlapozzam egy kis ihletért. És a 2012. augusztus számban megleltem azt a cikket, amire vágytam. “Bemutatkozik a lencse, filléres jolly joker a kamrából” címmel.

Itt állt az a recept, ami egyből megragadta a fantáziámat, bár én a lilahagyma helyett vöröshagymát használtam hozzá.

Hozzávalók:
8 db sütni való sertéskolbász (disznótoros)
4 szem paradicsom négyfelé vágva
2 fej vöröshagyma
400 g lencse
csipetnyi só, bors
1 dl olívaolaj

Elkészítés:
Sütéssel együtt kb. 35 perc alatt elkészül, tehát igen gyorsan egy finom vacsorát varázsolhatunk az asztalra. A lencsét érdemes reggel, munkába menet beáztatni, így este már kb. 30 perc alatt puhára tudjuk főzni. Pont ennyi idő kell a kolbásznak is, hogy a 200 fokra előmelegített sütőben elkészüljön. A kolbászokat tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és süssük 20 percig. Ezután adjuk hozzá a felvágott paradicsomokat és süssük további 10 percig. Mialatt a kolbászok sülnek, az olajon üvegesre párolt hagymához hozzákeverjük a puhára főzött, leszűrt lencsét. Felöntjük egy kevés főzővízzel, egyet rottyantunk rajta, sózzuk, borsozzuk. Tálalás: a lencsét a tányérra halmozzuk, a tetejére fektetjük a kolbászt, és pár szem sült paradicsomot, kevés szafttal megöntözzük.

És hogy a mottóm szerint a főzés tényleg öröm legyen, álljon itt két új konyhai kedvencem, amelyekkel garantáltan öröm a sütés-főzés:

Kedvenc új “barátaim”:

sült kolbász lencsével 007
Nagyon gusztusos kínáló tányér, első ránézésre nekem az olívabogyó és a kapribogyó együttese jutott eszembe, de számos más vendégváró parti falatkák felszolgálására is kiváló.

Nem foglal sok helyett ez a kis időjelző, mégis nagyon praktikus tud lenni, ha egyszerre több mindenre kell figyelnünk, és ilyenkor sem szeretnénk egy túlsütött ételt kivenni a sütőből, netán a rántásunkat leégetni.

…és ki tud ellenállni egy bernáthegyi édes nézésének!

sült kolbász lencsével 010


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next