Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Joey húsos szendvicse kontra Saliris szendvics

Szendvicskrém variációk

Váratlan beállító vendégek? Vagy csak egy hirtelen ötlettől vezérelve partit szeretnél rendezni, netán kirándulni mész, és jó lenne valami finom harapnivaló a piknik kosárba?

Szendó, szenya, szenyó, vagyis a szendvics

 mindegyik esetre tökéletes megoldás.

Eredetét 1769-re tehetjük, köszönhetően egy szenvedélyes kártyajátékos grófnak, akiről egyben a nevét is kapta, John Montagu Sandwich-nek,

aki a kártyaparti egyetlen percét sem szeretett volna evéssel elvesztegetni. Így aztán szolgálóját arra kérte, hogy tegyen egy szelet húst két szelet kenyér közé. Azóta a szendvics hihetetlen karriert futott be, se szeri, se száma a különböző szendvics bároknak. Lehet vegetáriánus, húsos, sajtos, tojásos, kaviáros…a variációk száma gyakorlatilag végtelen.

Ha szendvics, akkor biztos, hogy az elsők között jut eszembe erről a szóról a Jóbarátok c. sorozat népszerű szereplője, Joey. Neve, szinte eggyé vált a sorozatban a mindig, minden körülmények között enni tudó, és akaró, kedves olasz figurájával, akinek nagy kedvence a gazdag feltéttel megpakolt húsos szendvics. Az ő személye jutott eszünkbe akkor is, amikor pár napot a mesés egri thermál-völgyben, pontosabban Egerszalókon, a Saliris Resort Spa&Conference Hotel-ben volt alkalmunk eltölteni. A szálloda érdekessége, hogy fentről-lefelé épül fel, vagyis a megszokottól eltérően a 7. emeleten van a recepció, és a felsőbb szinteken vannak az igazán előkelő szobák, valamint az étterem. Az első emeleten helyezkedik el a welness részleg, valamit a “pórnép” szobái. Természetesen ezek is hasonló színvonalat képviselnek, mégis van egy kicsi olyan érzése az embernek miközben megy fel a hatodikra vacsorázni (viccesen a felszínre egy kis levegőt szippantani), mintha alacsonyabb osztályba tartozna. Ennek apropóján másnap a reggelinél meg is alkottuk az un. Saliris szendvicset, mely hét rétegből állt. A legalsó réteg jelképezte az első emeletet, ezt egy vékony szelet barnakenyér alkotta, majd a szinteket jelképezve jöhettek a feltétek, sonka, sajt, tarja, uborka, paradicsom, egészen addig, míg el nem értük a kívánt hét szintet. Nagyon finom lett.

salirisbelső

 

 

 

Most azonban álljon itt három olyan szendvicskrém receptje, amit percek alatt bármikor elkészíthetünk, és mind melegen, mind hidegen fogyasztható.

Tojásos gombakrém

  •  1 doboz gombakonzerv (elvégre a váratlan helyzetekben nincs mindig otthon friss gomba, de egy gomba konzerv megbújhat a spájzban) (400 g)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db főtt tojás
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek majonéz
  • só, fehérbors

Elkészítése: Egy serpenyőben forró olajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd amikor már majdnem jó, hozzáadjuk a fokhagymát, és még egy percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ezalatt a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A gombát a tojásokkal együtt egy mixerbe tesszük, és hozzáadjuk az 1 ek olívaolajat és az 1 ek majonézt. Pár másodpercig mixeljük, és már kenhetjük is a kenyérszeletekre. Hidegen is kitűnő.

 

Sajtkrém

  • 20 dkg reszelt Mozzarella
  • 20 dkg tetszőleges reszelt sajt (javaslat: Edami)
  • 1 doboz Medve natúr krémsajt
  • 1 ek apróra vágott medvehagyma
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj, vagy margarin
  • só, fehérbors, vagy citrombors
  • 1 tk vöröshagymakrém
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítése roppant egyszerű, a hozzávalókat mixerrel elkeverjük, esetleg kézzel összedolgozzuk. Hidegen is kitűnő.

Ananászos avokádókrém

  • 2 db avokádó
  • 1 fél doboz ananászkonzerv
  • 1 ek citromlé
  • 1 doboz vaníliás joghurt
  • 1 csomag apróra vágott petrezselyem

Elkészítése a sajtkrémhez hasonlóan roppant egyszerű, az avokádó belsejét kivájjuk és apró kockákra vágjuk, citromlével meglocsoljuk (gyorsan bebarnul szobahőmérsékleten), majd a többi hozzávalóval együtt  mixerrel elkeverjük, esetleg kézzel összedolgozzuk. Hidege is kitűnő. Tipp: a vaníliás joghurtot helyettesíthetjük 1 gombóc vanília fagyival is.


One Response to Joey húsos szendvicse kontra Saliris szendvics

  1. PatriciaNemeth

    Hmm biztosan fincsi:)én is elkészítem:)

Hozzászólás a(z) PatriciaNemeth bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next