Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Majdnem” Sült zöld paradicsom”

Szárított paradicsom olívaolajban, és házi pizza

Leveles tésztát eddig is mindig tartottam a fagyasztóban, főként váratlan helyzetekre, vendégváró finom falatokat készíteni belőle. Most azonban pizza készítéséhez használtam fel, és azt kell mondjam, villám gyorsan egy olyan pizza lett belőle, ami talán a legfinomabb, amit eddig kóstoltam, a mirelit pizzáknál, mindenesetre biztosan. (Tisztelet és kivétel az igazán jó pizzériáknak.)

 

A sikerhez nagy mértékben hozzájárult, az a szárított paradicsom is, amit előző nap készítettem. A szárított paradicsom nálunk nem igazán elterjedt felhasználási módja a paradicsom tartósításának,  pedig egyre több helyen olvasható, hogy mennyire gourmand finomság, és itthon, szinte csillagászati áron vásárolható meg.

A pizza elkészítésénél pedig remek alapanyag, amitől igazán finom és egyedi lesz a pizzánk.

A házi pizza elkészítése:

A kiengedett leveles tésztát a kívánt formára nyújtjuk. Ezt követően bekenjük paradicsomszósszal, majd rátesszük a szárított paradicsom darabokat. Ezután ízlés szerint tehetünk rá feltétet. Én csíkokra vágott sonkával és felkarikázott virsli darabokat tettem rá. Legvégül jön a sajt. Használjunk legalább kétféle sajtot, attól érdekesebb íze lesz. Jelen esetben ez a karikákra vágott mozzarella sajt volt, és az egészet bőségesen megszórtam reszelt trappista sajttal. Az 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt aranybarna lesz a tetején. (35-40 perc)

20120823415

A szárított paradicsom elkészítése: 

A paradicsomokat megmossuk, félbe vágjuk, és kimagozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, szorosan egymás mellé, vágott felükkel felfelé. 120 fokon kezdjük el őket “aszalni” 1-2 órán át, majd a hőfokot felemeljük 150 fokra és tovább sütjük 4-5 órán át. Minden sütő más és más, a sütési idő tekintetében ne hallgassunk senkire. Akkor jó, amikor már kissé megnyomkodva, nem enged levet a paradicsom. Ezután üvegbe tesszük pár gerezd fokhagyma társaságában, majd felöntjük olívaolajjal. A tetejére egy ág rozmaringot teszünk. Így, szinte korlátlan ideig eláll a paradicsom, és télen is kitűnő alapanyagot biztosít levesek, pizzák és egyéb paradicsom tartalmú étel elkészítéséhez.

 Amíg elkészítjük a paradicsomainkat, van időnk egy kiváló és ehhez kapcsolódó film megnézésére, címe

sült zöld

Sült zöld paradicsom,főszereplő Kathy Bates.
“Evelyn unalmas életén változtatni kívánó, molett, középkorú háziasszony. Férje elhanyagolja, beteg nagynénje folyton szekírozza, magánéletileg eljutott a komplett mélypontra. Egy véletlen során, a kórházban megbarátkozik Ninnyvel, egy aranyos idős asszonnyal, aki elmeséli fiatalkori kalandjait. Vissza repülünk vissza az időben, hogy megismerjük Idgie és Ruth történetét. A két eltérő személyíiégű nő Whistle Stop városában együtt vezette a hely legjobb kisvendéglőjét, melynek specialitása a sült zöld paradicsom volt.  Nem csak  jó ételeket talált az ide betérő de pár őszinte szót, baráti jókedvet és emberi légkört is.”


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next