Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Pennés csirke zöldségágyon, wokban elkészítve

TÉSZTA+HÚS+ZÖLDSÉGEK+WOK

A fenti képlet jogossága abban áll, hogy szinte mindegy, hogy milyen fajta tésztát, milyen húst és milyen zöldségeket használunk.
Kinek-kinek az ízlése, a fantáziája, a  hűtőben éppen megtalálható zöldségek fajtája szerint készíthetjük el ezt az egyszerű, de nagyon finom egytálételt.

A lényege, hogy wokban készüljön, és a végén öntsük le az ételt szójaszósszal, hogy az igazi ázsiai ízvilágát megkapjuk, és a fűszerezéshez rengeteg fokhagymát használjunk!

Ahogy én készítettem:Penne tésztával, csirkehússal, és a felhasznált zöldségek: hagyma, fokhagyma, cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, sárgarépa.
Az összetevők aránya egy a háromhoz legyen, ne nyomja el egyik  komponens se a másik ízét.
20120603338
Hozzávalók:

1 fél csomag penne tészta
40 dkg csirkemell
1 db cukkini felkockázva
1 db padlizsán felkockázva
1 db paradicsom
1 db paprika
1 fej közepes hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4 db sárgarépa felkarikázva
petrezselyem, só, szójaszósz
1. lépés
A zöldségeket előre elkészítem, felkockázom, karikákra vágom. A wokot nagyon forróra előmelegítem. (Fontos, hogy nagyon forró legyen az edényünk, az oldalán is.)
2.lépés
A csirkemellet vékony csíkokra vágom, és a kellő képen felmelegített wokban, kevés olívaolajon aranybarnára sütöm. A megsült húsdarabokat az olajból kiszedjük, és félretesszük.
3.lépés
Abban az olajban, amiben a húst megsütöttük megpároljuk a zöldségeket. Mehet egyszerre a wokba mindegyik zöldség, most frissen kapható mindegyik, közel azonos főzési időt igényelnek, de az sem baj (sőt, kifejezetten jó), ha van ami ropogósabb lesz. Kis vizet önthetünk alá a könnyebb párolás érdekében. A fűszerezéséhez csak csipetnyi sót, és legalább 4-5 gerezd reszelt fokhagymát használunk.
4.lépés
Amíg a zöldségek a wokban párolódnak, feltesszük a tésztát főzni. Bőséges vízben (csipetnyi sóval és olajjal) a forrástól számítva 6-8 perc alatt készre főzzük. Vigyázzunk, ne főzzük túl, inkább vegyük ki a vízből már pár perccel korábban, kb.80%-os készenléti állapotban.
5.lépés
Ha megpuhultak a zöldségeink, tegyük hozzá a kifőzött tésztát, és a félretett csirkemell csíkokat. Keverjük össze, egyet rottyantsunk rajta. A végén szórjuk meg petrezselyemmel, és ízlés szerinti mennyiségben öntsük le szójaszósszal. (Aki nem híve az ázsiai konyhának, az is öntsön rá egy keveset, hogy jobban kijöjjenek a zöldségek ízei.)
 20120603339
Jó étvágyat!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next