Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Spenótos-medvehagymás fusilli

Vacsora fél óra alatt, hőségriadóban is!

Most, hogy a klíma mellett előkerültek a nagymamák jól bevált praktikái is a hőség elviselésére, az étkezés az, ami legkevésbé jut eszünkbe. Bezzeg egy behűtött korsó sör (na, ez rám nem igaz, mert sört soha nem iszom), de egy hideg üdítő, esetleg egy gyenge koktél az minden mennyiségben jöhet.

 
20120614352
Na, de enni azért jó lenne mégis csak valamit, főleg a szurkolásban megéhezett párom szeretett volna valami ízletes vacsorához jutni a meccs szünetében. És ha már olasz-ír meccs volt, ehhez passzoljon a vacsi is, legalábbis ami a színvilágot illeti. Ha Írország, akkor a zöld minden árnyalata. Alapanyagok közül ezt a spenót és a medvehagyma képviseli leginkább. Ezek felhasználásával és egy kis tejszín segítségével 30 perc alatt elkészült a spenótos-medvehagymás fusilli, ami hidegen is kitünő étel. És hogy még teltebb és finomabb íze legyen, tettem bele egy doboz medve mesterfogás sajtot is.
Elkészítése:
Kevés olajon az apróra vágott medvehagymát és felaprított spenót leveleket megpárolom, majd felöntöm 5dl telszínnel. Sózom, borsozom, aki szereti fokhagymát is tehet bele. Jellegtelen íze miatt erőteljesebben , ízlés szerint fűszerezhetjük.További tíz percig kis lángon (alacsony fokozaton) tovább párolom, beleteszem a medve sajtot (ez kicsit be is sűríti), majd az egészet botmixerrel összekeverem.
Az így elkészült spenótos mártásba már csak bele kell keverni a kifőzött fusilli tésztát, és kész is. Tálaláskor a tetejét meghinthetjük parmezán sajttal. A spenótot nem mindenki szereti, de ha így készítjük el, nem lesz olyan tömény az íze, mint mondjuk egy spenót főzeléknek, és még a még a nem igazán Popeye típusu emberek is szívesen fogyasztják. Jó étvágyat!
spenót
Spenót – egészségbomba, az egyik legtöbb gyógyító hatással rendelkező zöldségünk. Magas folsav tartalma mellett, K és B vitaminban rendkívül gazdag, lugosító hatású. Vérnyomás szabályzó hatása van, csökkenti a magasvérnyomást, és az alacsony vérnyomás okozta fáradságérzetet.
 És ha “nem látnánk azt a piros ruhát” ami egy szemerősítő tabletta reklámban oly gyakran elhangzik, akkor jó tudni, hogy a s
penót  szemerősítő hatással is rendelkezik, (magas lutein és zeaxantin tartalma miatt), rendszeres fogyasztásával elkerülhetünk egy újabb probléma gyógyszeres megoldását.

One Response to Spenótos-medvehagymás fusilli

  1. admin

    Isteni finom,,,ez nálunk kánikula kaja, mert hidegen is nagyon jó ,és laktató.Lehet turbózni főtt csirke husival,,,gépsonkával…ki mivel szereti!

Hozzászólás a(z) admin bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next