Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Paradicsomleves variációk

Te, hogy szereted? Betűtészta kontra bazsalikom.

mediterrán paradicsomleves
A paradicsomleves nagy előnye, hogy szinte percek alatt elkészíthetjük, és ugyan némileg több mosogatnivaló edény árán, de mindenki ízlésének megfelelően, többféleképpen ízesíthetjük.
Lányaim, a klasszikus, édes, betűtésztás verziót részesítik előnyben. Szerencsémre, mindig van sűrített paradicsomom eltéve, még az előző nyárról. Egy üveg paradicsom konzervet kevés vízzel felhígítok, összeforralom a cukorral, és a végén kevés világos rántással besűrítem.
A betűtésztát, csak közvetlenül fogyasztás előtt tegyük bele, mert nagyon megszívja magát. És már kész is, a mindannyiunk által jól ismert, “menzás” változat.
Ha azonban valami különlegesebbet ízt szeretnénk kihozni, ebből a végtelenül egyszerű levesből, akkor a mediterrán változatát készítsük el. (Annál is inkább ezt javaslom, mert az édes levesek utoljára, az óvodában “játszottak” nálam).
Ennél a változatnál a cukrot a minimálisra csökkentjük (pici kell bele,hogy a paradicsom savanyú ízét enyhítse).
A sűrített paradicsomot felöntjük 1l csontlével, sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal fűszerezzük (csipetnyi kakukkfű is mehet bele). És most jön a lényeg, a sűrítéshez olivaolajas, tejszínes habarást készítek, és ezt adom a paradicsomhoz. Egyet rottyan, és kész is. Bazsalikom levéllel lehet tálalásnál díszíteni, hogy a szemnek is tetszetős végeredményt kapjuk.
Jó étvágyat!
szakácskönyv
Főzés és az írás iránti szenvedélyem támogatásaként, családom nem csak azzal támogat, hogy rendszeresen olvas (nem bánnám, ha ezt a jó szokást, más is eltanulná tőlük), de rendszeresen meglep valami főzéshez kapcsolódó aprósággal.
Legutóbb, egy olyan könyvet kaptam tőlük, amiben a paradicsomleves egy teljesen újfajta elkészítését olvashattam. Ez, azért volt érdekes számomra, mert bár nagy tejföl rajongó vagyok, és szinte a tejfölt is tejföllel eszem, ennél a levesnél ez jutna utoljára eszembe. Az elkészítése nagyon hasonló az előbb leírt mediterrán paradicsomlevessel, azzal a különbséggel, hogy tejszín helyett tejfölt használ az elkészítéséhez.
…hm. Érdekes, de egy próbát megér.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next