Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

A hideg ellenszere: egy tányér forró leves

Bár eddig az időjárás kegyes volt hozzánk, a tél még nem igazán mutatta meg körmeit, de ha hinni lehet a meteorológusoknak, ez hamarosan megváltozik.  Kegyetlen mínuszoknak nézünk elébe, és ilyenkor a legjobb megoldás, egy tányér gőzölgő leves.

leves kollázs

Amúgy is, nagy divatját élik most a levesek, a városokban sorra nyílnak a trendi levesezők, akik gyakran építik vendégkörüket azokra az irodai dolgozókra, akik délben csak kiszaladnak “bekapni” egy-egy tartalmas levest. Ez időben sem okoz hatalmas kiesést, és ráadásul elmarad az evések utáni “kaja-kóma”, vagyis gőzerővel folytatódhat tovább a munka.

Elkészítésük egyszerű, ízviláguk igen változatos, és a különböző levesbetétekkel még tovább “megbolondíthatjuk” őket. A levesek selymes-krémes állagát igazán kihangsúlyozza egy kis roppanos levesbetét.

Levesbetétek:

  • kruton (kenyérkocka)
  • Chipsek (zöldségekből, pl káposzta, bacon chips)
  • házi levesgyöngy
  • hús- vagy májgombóc

Korábbi írásainkban is már sok teret szenteltünk a különböző leveseknek, lásd:

Most egy olyan leves receptjét szeretnénk megosztani veletek, aminek az elkészítése kb 35-40 perc, a különböző kiegészítőkkel  tetszés szerint variálhatjuk a kedvünknek megfelelően: lehet kókusztejes-chilis, vagy éppen narancsos-gyömbéres, levesbetétként használhatunk bacon chipset, netán különböző magokat.

Kitaláltátok? Bár már elmúlt Hallowen, a sütőtőkkrém levesek reneszánszukat élik.

Pumpkin soup with chili

Hozzávalók:

  • 80 dkg megpucolt, kockára vágott sütőtök
  • 1/2 darab közepes gyömbér reszelve
  • 2dl főzőtejszin
  • 5 dl alaplé – 5 dl víz
  • só, bors, szerecsendió
  • bacon/hagyma chips

Elkészítése:

A felkockázott tököt felöntjük az alaplével, a vízzel, és egy lábosban feltesszük főzni. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és a reszelt gyömbérrel. Fedő alatt, takaréklángon forraljuk, amíg a tök meg nem puhul. (kb. 30 perc).  Ha megpuhult, összeturmixoljuk, hozzáöntjük a főzőtejszint, ha szükséges, még fűszerezzük. Végül visszatesszük a tűzre és egyet rottyantunk rajta. Tálaljuk bacon, vagy hagyma chip-szel a tetején.

 

 

 


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next