Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Megtalálni az igazit: szerelemben és tortában

Lázas izgalommal teltek az elmúlt időszak napjai, egészen pontosan attól a januári naptól kezdve, mikor Alexa és Dávid bejelentette, hogy a nagy nap időpontja június 9-e lesz.

Az esküvő az egyik legfontosabb esemény életünkben, ezért mindenki, mindenben a tökéletességre törekszik. Tökéletes helyszínt szeretne (jelen esetben a választás az Academy Golf Clubra esett), meg kell találni a stílusunknak leginkább megfelelő fotóst, videóst, zenészt, dekoratőrt, és talán a legnagyobb feladat a tökéletes menyasszonyi ruha megtalálása. Szívem szerint, ide most tennék egy képet az esküvői ruha próbáról, de miután még előtte vagyunk a nagy napnak, ez egyenlőre legyen meglepetés. (a következő cikkben lesznek fotók)

Ha már túl vagyunk a helyszín, a ruha, a zenekar és a fotós kiválasztásán, akkor sincs még vége a lagzis őrületnek, hiszen ekkor veszik át a főszerepet a KIEGÉSZÍTŐK, ezek közül is talán a legfontosabb a TORTA. Ideje eldönteni, milyen tortát szeretnénk az esküvőre.

Szamos esküvői és alkalmi torta

Szamos esküvői és alkalmi torta

Miután az oldal gasztronómiával foglalkozik, magától érthetődő volt, hogy ezt a feladatot “megnyertem” magamnak. Soha nem gondoltam volna, hogy a megfelelő esküvői torta kiválasztása ennyi körültekintést igényel.

Az interneten bőséges a kínálat ötletes egyedi formatortákból, de vajon, fog-e illeszkedni az esküvő “greenary-flower” stílusához, a legjobb alapanyagok felhasználásával készül, hagyományos receptek szerint, meg fog felelni a vendégek ízlésének?

Nessáéktorta választó

Ezen kritériumok alapján, a választás a Szamos Marcipán-ra esett. A Szamos tortái a legkedveltebbek közé tartoznak a magyar piacon, a legjobb alapanyagokból, szigorú családi ellenőrzés mellett, hagyományos receptek szerint készülnek? Készségesen segítségemre sietett Nagy Péter, cukrász mester, aki számos nagyszerű tippel járult hozzá a legmegfelelőbb torta kiválasztásához.

A vele készült interjút itt olvashatod!

Szamos, Nagy Péter, cukrász mester

Szamos, Nagy Péter, cukrász mester

5 dolog, amire érdemes odafigyelned, amikor esküvői tortát rendelsz:

 

Természetesen nem csak esküvőkön, hanem születésnapokon, házavatón, vagy bármilyen más ünnepélyes eseményen fontos szerep jut a tortának. Érdemes a következő tanácsokat megfogadni és gondolni rájuk már az előkészületekkor.

 

 

  1. Fontos a létszám

Ha 100 fős, vagy annál is nagyobb esküvőt tervezel, két kérdés merül fel. Az egyik, hogy jut-e elég tortaszelet minden vendégnek, a másik pedig, hogy miként lehet mindenki elégedett? Ebben az esetben ajánlott egy jó nagy, akár százszeletes vagy sokemeletes esküvői torta, ami mellé kisebb úgynevezett kísérő tortákat is rendelhetünk, köztük az eredeti naggyal azonos ízűt is. Így az esetleg más-más időpontokban érkező vendégek is átélhetik a tortafelvágást, és a választék is minden igényt kielégíthet. A Szamos cukrászda több szakembere is egyetértett abban, hogy jó ötlet kisebb tortákat választani, hiszen ezek kezelése, szeletelése jóval könnyebb.

  1. Figyelj a torta állagára!

A torta tökéletes kell legyen, ez azonban óriási kihívás a nyári időszakban. Ha nem fordítunk erre figyelmet, előfordulhat, hogy pár óra alatt teljesen tönkremegy az állaga. A lecsupaszított, úgy nevezett ’naked’ (ejtsd: nékid) típusú torták és a marcipán általában jól bírják, 2-3 óra után se veszítenek kinézetükből, de például a vajkrémes hófehér tortánál előfordulhat, hogy megrepedezik, olvadni kezd és saját súlya miatt összemegy és kinyomja a burkolatot.  Az ilyen típusú torták maximum 1-2 óráig tartják meg hibátlan kinézetüket.

  1. Hűtő a helyszínen

Kellemetlen meglepetés lehet az esküvő napján felfedezni, hogy a meseszép erdőben, vagy a vízparton, vagy más, romantikus helyszínen, ahol az esküvő zajlik nincsen hűtő! Így a torta könnyedén tönkremehet. Rendelésnél mindenképp győződj meg arról, hogy van-e lehetőség és elég hely tárolni az esküvői tortát a felszolgálásig, így megkímélheted magad a váratlan meglepetésektől.

  1. Kinek mi ízlik?

Sok a vendég, még több az ízlés. Milyen tortát válasszunk, ha nem csak magunknak, hanem a vendégeknek is kedvezni szeretnénk? Ha mindenki kedvére akarunk tenni, akkor lehet, hogy túl sablonos lesz az ízválasztás, viszont ha valami különlegesen egyedivel lepjük meg a közönséget, akkor az megoszthatja őket elégedetlenkedőkre és rajongókra. Természetesen elsősorban a saját igényeiteknek megfelelően kell kiválasztani az ízt, de ha például több emeletes a tortád, Bodzsár Zsuzsanna, a Szamos Budai cukrászdájának üzletvezetője szerint ajánlott minden emeletnél más ízt kipróbálni. Szerencsés, ha a csokis íz több emeleten is megjelenik, hiszen azt többen szeretik, mint az egzotikus ízeket, amilyen például a rumos meggyes.

  1. Kiszállítás

Pontos odafigyelést igényel a kiszállítás is, hiszen lényeges, hogy mennyire van messze az ünnepség helyszíne a torta elkészítésének helyétől. Időben értesítsétek a cukrászdát, hogy hol és hány órakor kezdődik az esemény és úgy próbáljatok díszítést és designt választani, hogy az út végén a torta ugyanolyan tökéletes legyen, mint induláskor. Természetesen ez nem csupán az esküvőkre érvényes, születésnapoknál és évfordulóknál is lényeges az alapos szervezés.

Ha klasszikus, jól kezelhető, mégis ízléses és kifinomult tortára vágytok, a Szamos Marcipán tortacsodái között a szakboltokban elérhető katalógusok és a tapasztalt munkatársak segítségével biztosan mindenki megtalálja a neki megfelelőt, a mandulatortától a trüffelig minden alkalomhoz illő, közkedvelt ízt.

A folytatásban: a nagy nap, és annak képei, valamint, a Szamos titok.

Neked melyik torta a kedvenced? Nézd meg a Szamos torta kínálatát, válassz, és írd meg nekünk kommentben. A válaszolok között 3 db Szamos Szív desszert kerül kisorsolásra.

https://www.szamos.hu/webshop/alkalmitortak

A sorsolás időpontja: 2018. július 1.


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next